Lietuvoje sukurtos įkrovimo stotelės šiemet bus diegiamos „Stokrotka“ priklausančiose parduotuvėse Varšuvoje, Liubline, Vroclave, Gdanske, Lodzėje, Žešuve ir kituose didmiesčiuose, taip pat ir mažesniuose Lenkijos miesteliuose, dalis kurių iki šiol neturėjo praktiškai jokios viešos infrastruktūros elektromobiliams. Bendrovės susitarė dėl 276 įkrovimo taškų diegimo artimiausiais metais ir dėl galimos tolesnės plėtros atsižvelgiant į paklausos pokyčius.

„Bloomberg“ tyrimo duomenimis, „Inbalance grid“ pernai buvo didžiausias viešojo įkrovimo tinklo operatorius visose Baltijos šalyse.

 Lietuvos bendrovė „Inbalance grid“ įdiegs ir valdys išmaniąsias įkrovimo stoteles ties 114 „Stokrotka“ parduotuvių didmiesčiuose ir mažesniuose Lenkijos miestuose.

Abi bendrovės jau yra įgyvendinusios projektą viename prekybos centre Liubline, kur „Inbalance grid“ pritaikė ir naujovišką stotelių integraciją su saulės jėgaine. „Stokrotka“ taip pat planuoja integruoti „Inbalance grid“ stoteles su savo lojalumo programa.

„Inbalance grid“ ieško plėtros galimybių Lenkijoje, Čekijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Vengrijoje ir kitose Vidurio Europos šalyse.

„Inbalance grid“ valdo daugiau kaip 800 viešų ir pusiau viešų įkrovimo taškų.