Dar gegužės 22 dieną Vidaus reikalų ministrės įsakymu buvo pakeistos „Dėl Motorinių transporto priemonių vairuotojo pažymėjimų išdavimo taisyklių patvirtinimo“ įsakymo nuostatos ir numatyta, kad vairuotojo pažymėjimas nuo birželio 17 dienos bus išduodamas ne per 10, o per 15 darbo dienų.

Iki šiol galioja tvarka, pagal kurią vairuotojo pažymėjimą įgiję ar keičiantys vairuotojai, sumokėję 14,19 Eur, vairuotojo pažymėjimą gali gauti per 10 dienų. Jei norima dokumentą gauti skubos tvarka, skaičiuojami kiek kitokie įkainiai:

  • Per 1 darbo dieną – 37.36 Eur;

  • Per 3 darbo dienas – 22,88 Eur.

Apie šį pakeitimą pirmasis pranešė naujienų portalas 15min. „Delfi“ susisiekus su „Regitra“, įmonės atstovas spaudai Lukas Vosylius nurodė, kad pakeitimai susiję su nauja paslauga, kuri bus pradėta teikti kitą mėnesį.

„Nuo šių metų liepos 1 d. „Regitra“ pradės teikti naują paslaugą – išdavinėti vairuotojo kvalifikacijos korteles. Šiai paslaugai teikti bus naudojamas tas pats tiek žmogiškasis, tiek ir įrangos gamybinis resursas, kaip ir gaminant vairuotojo pažymėjimus. Papildomos įrangos ir žmogiškojo resurso klausimas buvo svarstomas, įvertinant tai, jog prognozuojamas didžiausias klientų poreikis gauti vairuotojo kvalifikacijos korteles bus pirmus 3–4 mėnesius. Tikėtina, jog vėliau klientų srautas stabilizuosis ar net galimai sumažės“, – nurodė L. Vosylius.

Anot jo, visi vairuotojo pažymėjimų (VP) ir vairuotojo kvalifikacijos kortelių (VKK) gamybos procesai vyks įprastine tvarka, tad trumpalaikiam sprendimui papildomo žmogiškojo resurso įdarbinimas ar įrangos įsigijimas būtų neracionalus sprendimas. Kaip teigė atstovas, įvertinus visas aplinkybes, priimtas sprendimas suvienodinti tiek VP, tiek ir VKK išdavimo terminus iki 15 darbo dienų, taip suvaldant galimas rizikas ir padidėjusį poreikį.

„Mes visada stengiamės pagaminti ir pristatyti klientui vairuotojo pažymėjimą kaip įmanoma greičiau. Dažniausiai tai pavyksta padaryti anksčiau nei yra numatytas terminas. Prailginus vairuotojo pažymėjimo išdavimo terminą iki 15 darbo dienų, šiuo metu galiojančios išdavimo kainos nesikeis: per 15 d. d. – 14,19 eurų, skubos tvarka per 1 darbo dieną – 37,36 eurai, o per 3 darbo dienas – 22,88 eurai“, – nurodė „Regitros“ atstovas.