Mitas, jog vasaros metu išpopuliarėja tam tikri automobilių modeliai

Ne paslaptis, jog vasaros metu šalies gatvėse vis dažniau galima išvysti kabrioleto kėbulo tipo automobilių. Tačiau, kaip įžvelgia „Longo LT“ vadovas Paulius Valiukėnas, šių transporto priemonių pardavimai vasaros metu kardinaliai neišauga.

„Būtų klaidinga teigti, jog atitinkamų automobilių pardavimai vasaros metu ženkliai išauga. Žinoma, natūralu, jog gali susidaryti nuomonė, kad šiltuoju metų laiku ypač išauga kabrioletų pardavimas, tačiau taip toli gražu nėra. Turima patirtis leidžia įžvelgti, jog lietuviai gana dinamiški ir nėra prisirišę prie vienos markės ar modelių automobilių labiau nei prie kitų, egzistuojančių rinkoje. Tačiau vis tik vieną skirtumą įžvelgti galima“, – dalijasi ekspertas.

Vasaros metu išauga automobilių pirkimas

Kalbėdamas apie automobilių pirkimo įpročius, atsižvelgiant į sezoniškumą, P. Valiukėnas teigia, kad vienas iš vyraujančių skirtumų yra gana ryškus. Anot jo, vasaros metu vairuotojai yra linkę drąsiau išbandyti norimus automobilius ir tuomet juos įsigyti. Tam yra akivaizdi priežastis.

„Lietuva yra viena tų šalių, kuri turi ryškius visus keturis metų laikus, tad į tai atsižvelgiama ir perkant automobilius. Tačiau vasarą, priešingai negu kitais metų laikais, pardavimų skaičius šiek tiek šoktelį ir dėl tam tikrų sąlygų. Vasaros metu vairuotojai gali paprasčiau išbandyti norimą įsigyti automobilį, nes nereikia sukti galvos dėl prastų oro sąlygų – sniego, ar teliuškuojančių didelių balų“, – pasakoja įmonės direktorius.

Dar mažiau galvos skausmo pirkėjams

Taip pat P. Valiukėnas pabrėžia, kad Lietuvoje vairuotojai rinkdamiesi automobilį vis mažiau suka galvas ir dėl pačio automobilio tipo. Eksperto teigimu, šiai dienai automobilių industrija yra ypač pažengusi, todėl tai itin palengvina pirkėjų apsisprendimą.

„Kone visi automobiliai dabar jau pritaikyti įvairiausioms oro sąlygoms: lietui, karščiui, šalčiui ir pan. Žinoma, dar ne taip senai pirkėjai nuogąstaudavo, kad, pavyzdžiui, galu varomas automobilis žiemą neišvažiuos iš kiemo arba transporto priemonė su dyzeliniu varikliu šaltuoju metų laiku bus nepalanki. Visgi, automobiliai yra patobulėję, tad kone visi modeliai perkami nepriklausomai nuo sezoniškumo“, – sako „Longo LT“ atstovas.

Turi patarimą

Pasakodamas apie automobilių tendencijas P. Valiukėnas vairuotojams turi vieną patarimą. Kaip teigia jis, svarbiausiu aspektu renkantis transporto priemonę tampa ne metų laikai ar sezonas, o pirkėjų poreikiai, tad visų pirmą į tai ir turi būti atkreiptas dėmesys.

„Tai itin svarbu, nes jei nebus apsvarstyta, kokiai paskirčiai bus naudojama transporto priemonė – įveikti ilgas distancijas, kasdienei eksploatacijai, ar retesnėms kelionėms – pirkėjas gana greitai pradės abejoti įsigytu pirkiniu. Visų pirma automobilis turi tarnauti jums, o ne jūs jam, tad gerai apsvarstykite, ne tik kokį automobilį planuojate įsigyti, bet ir iš kokių rankų jį perimsite“, – akcentuoja P. Valiukėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją