Visiems gerai žinoma, kad Tauragė garsėja automobilių prekyba. Įvairiose prekybinėse aikštelėse stovi parduodami automobiliai, kurių dauguma su Prancūzijos valstybiniais numeriais. Atrodytų nieko keisto, tačiau pareigūnai išsiaiškino, kad didžiąją daugumą parduotų automobilių neva pardavė į Tauragę atvykę automobilių savininkai – Prancūzijos piliečiai, nors iš tikrųjų automobilius pardavė „gudrieji“ tauragiškiai.

Transporto priemones parduodantys asmenys pirkėjams pakiša pasirašyti paruoštas sutartis, kad neva automobilį perka iš prancūzo ir taip ne tik patys klastoja dokumentus, bet į savo nusikalstamą veiklą įtraukia ir automobilį įsigijusius niekuo dėtus gyventojus. Aiškindamiesi tokius asmenis, ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai jau pradėjo keletą ikiteisminių tyrimų, kurių metu nustatinėjama, kiek asmenys, pardavę automobilius, nesumokėjo mokesčių valstybei, ar įmonės pardavinėjančios automobilius juos įsitraukia į savo buhalterinę apskaitą, ar tiksliai nurodomos parduodamų automobilių kainos. Jau yra nustatyta, kad kai kurie fiziniai asmenys pardavinėja automobilius neįregistravę jokios veiklos, o jų parduodamų transporto priemonių apyvarta, ne kuo mažesnė už vidutinės, tokia pat veikla užsiimančios įmonės.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai gyventojus ragina netoleruoti šešėlinės ekonomikos ir apie jiems žinomus panašaus ar kitokio pobūdžio nusikalstamas veikas vykdančius asmenis pranešti:

Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270.

Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 446) 61 952.

Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Primenama, jog dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu užtraukia baudžiamąją atsakomybę ir asmenys gali būti nubausti bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų, už neteisėtą vertimąsi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla asmuo gali būti nubaustas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.