Sankryžoje atlikti infrastruktūriniai pakeitimai visiškai apsaugos kairįjį posūkį nuo Mokslininkų g. į Molėtų pl. – nuo šiol sukančius į kairę pasitiks šviesoforai su kryptį nurodančiomis rodyklėmis.
Taip pat Mokslininkų g. dalyje buvo atlikti horizontalaus ženklinimo pokyčiai, kurie leido padidinti sukančiųjų į kairę juostos ilgį ir taip užtikrinti didesnį transporto priemonių pralaidumą.

Sankryžoje buvo atlikti ir šviesoforų darbo režimų pakeitimai – Mokslininkų g. piko metu naujas kairysis posūkis bus įjungiamas kartu su žaliu signalu, nurodančiu važiuoti tiesiai. Šis sprendimas neleis sukantiems į kairę blokuoti transporto srauto, kuris važiuos tiesiai link Santariškių žiedo.

Šie sprendiniai turėtų reikšmingai pagerinti eismo saugumą ir sankryžos pralaidumą. Įsigaliojus pokyčiams sankryža ir toliau bus nuolat stebima, o jos valdymo režimas gali būti koreguojamas, atsižvelgiant į kintančius transporto srautus.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją