Kaip prane6a Vilniaus miesto savivaldybė, iki šiol iš Šatrijos Raganos gatvės judančio transporto įsiliejimas į Mileišiškių gatvę negalėjo vykti sklandžiai – sankryža yra gatvės vingyje, todėl vairuotojai, norėdami įvažiuoti į Mileišiškių gatvę, privalėjo sustoti ir įsitikinti, kad įvažiuoti saugu. Be to, sankryžą kirsti nebuvo saugu pėstiesiems, nes joje nebuvo pėsčiųjų perėjų.

Vilniuje netrukus bus įrengta dar viena žiedinė sankryža

Iki kitų metų vasaros pertvarkius sankryžą į žiedinę, eismas joje galės vykti nepertraukiamai ir tolygiai. Rekonstrukcijos metu bus sutvarkyti ir pėsčiųjų takai, įrengtos dvi pėsčiųjų perėjos. Saugumą sankryžoje didins įrengiamas gatvės apšvietimas. Dėl pasikeisiančios sankryžos geometrijos, bus perkeliamos ir viešojo transporto stotelės „Mileišiškės“ – naujos keleiviams saugesnės ir patogesnės stotelės bus įrengtos apie 100 metrų ryčiau nuo dabartinės vietos.

Šatrijos Raganos ir Mileišiškių gatvių sankryžos rekonstrukciją atliks UAB „Akordas 1“. Darbai, kurie kainuos apie 1,1 mln. Eur, finansuojami Vilniaus miesto savivaldybės ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.