Negalėjo susimokėti

Panevėžietė Jadvyga K. naujienų portalui JP pasakojo, kad vizitui pas gydytoją į Konsultacijų polikliniką atvežė motiną, bet negalėjo sumokėti nustatyto mokesčio už automobilio parkavimą.

„Į polikliniką atvažiavau prieš 8 val. Prie parkomato stovėjo keli žmonės, kurie bandė susimokėti. Jie to padaryti negalėjo, nes parkomatas nepriėmė pinigų. Iš poliklinikos išėjusi moteris, po vizito pas medikus, paaiškino, kad parkomatas neveikia ir vargti neverta. Be to, ant parkomato buvo užrašas, kad jis veikti pradeda nuo 8 val.“, – pasakojo susinervinusi moteris.

Pas medikus vėluoti negali

Pasak jos, pas medikus mama negalėjo vėluoti, todėl liepė eiti į polikliniką.

„Nebelaukiau 8 val., kad galėčiau susimokėti ir susiradau kitą vietą automobiliui pastatyti. Atvykus pas medikus į polikliniką, negali vėluoti, o laukiant paties vizito, juk nelakstysi prie parkomato jam pradėjus veikti, kad galėtum sumokėti nustatytą mokestį. Antra vertus, neturi laiko skaityti instrukcijos, kaip reikia mokėti bei nėra laiko skambinti nurodytais telefono numeriais. Be to, parkomatai Panevėžio mieste nevienodi. Į vienus pakanka sumesti pinigus ir gauni kvitą, o kiti prašo suvesti automobilio valstybinį numerį ir tik tuomet gali mokėti pinigus“, – aiškino panevėžietė.

Parkomatas veikia kuo puikiausiai

Bendrovės „Panevėžio būstas“ vadovas Renaldas Januška tvirtino, kad parkomatas aikštelėje prie Konsultacijų poliklinikos veikia tinkamai ir yra nesugedęs.

„Parkomatas šioje aikštelėje veikia kuo puikiausiai, bet ant jo yra užrašyta, kad iki 8 val. stovėjimas yra nemokamas. Tačiau visi vairuotojai gali susimokėti, bet mokėjimo bilietukai išduodami nuo 8 val. Tikriausiai vairuotoja neįsiskaitė į taisykles ir ne viską padarė tinkamai. Jau dešimt metų Panevėžio parkomatuose galima už automobilių parkavimą susimokėti, nors yra nurodomą, kada prasideda mokamas parkavimas“, – aiškino įstaigos vadovas ir teigė, kad ant kiekvieno parkomato yra nurodyti telefono numeriai, kuriais galima paskambinti dispečeriams.

Mokėjimo procesas buvo ne toks

„Jiems paskambinus specialistai paaiškins, kaip elgtis jei nepavyksta susimokėti už automobilio parkavimą. Tarnyba stebi visus Panevėžio mieste esančius parkomatus ir jokių gedimų nebuvo užfiksuota. Manau, kad žmonės, kurie negalėjo susimokėti, darė ką tai ne taip. Šitame parkomate pirmiausia reikia įvesti automobilio valstybinį numerį ir tik tada mokėti. Gal būt nebuvo įvestas automobilio numeris ir parkomatas nepriėmė pinigų. Reikia įsiskaityti ant parkomato esančią instrukciją“, – kalbėjo R. Januška.

Reikia mokėti skaityti

Pasak bendrovės „Panevėžio būstas“ vadovo, jeigu parkomatas neveikia ar yra sugedęs ieškoti kito parkomato.

„Juolab kad A. Jakšto gatvėje yra kitas parkomatas, jeigu jau nepavyko sumokėti automobilio parkavimo mokesčio. Nuo parkavimo mokesčio, apmokomoje aikštelėje, žmonės neatleidžiami – mokestis turi būti apmokėtas“, – teigė R. Januška ir pakartojo, kad žmonėms reikia skaityti instrukcijas, kuriose yra aiškiai parašyta, kaip mokėti automobilio parkavimo mokestį.