„Manau tikslinga viešinti šį „kelių gaidelio“ norą pasirodyti prieš kitus. Galbūt ir policija labiau susidomės, nes matau, jog tęsiasi chuliganiško vairavimo parodymai, kur greitis virš 200km/val., o pagal automobilio išvaizdą, manau, nesunku būtų rasti tą „didvyrį“. Prisegu paskutinį pastarosiomis dienomis įkeltą video, kur užfiksuota, jog greitis viršija 170km/val. ties prekybos centru „Depo“ netoli Gariūnų“, – teigia Delfi redakcijai atsiųstame skaitytojo laiške.

Veikėjas, vairuodamas juodą Audi A5, pažeidinėjo kelių eismo taisykles

Užfiksuotuose vaizduose matyti, kad asmuo važiuoja greitį viršydamas ne tik miesto gatvėmis – Vilniaus aplinkkeliais, Geležinio vilko gatvė, bet ir magistraliniuose šalies keliuose, pavyzdžiui, užfiksuota, kai asmeuo tamsiu paros metu važiuoja daugiau nei 230 km/val. greičiu. Tiesa, kitu atveju veikėjas užfiksuotas ir sniego pripustytame pakelės griovyje.

Vis dėlto, juodos spalvos „Audi A5“ vairuotojas slepia savo identitetą ir valstybinius automobilio registracijos numerius.

Anot Delfi šaltinių, šis veikėjas socialiniame tinkle „Instagram“ pasivadinęs „unluckymaxilla“, ne tik puikuojasi savo automobiliu, bet ir filmuoja save vairavimo metu, o įamžintus vaizdus į socialinius tinklus kelia, tikėtina, siekdamas surinkti kuo daugiau peržiūrų.

Vaizdo siužetuose užfiksuota, kad asmuo pavojingai manevruoja miesto gatvėmis, kelia didžiulį pavojų eismo dalyviams, įžūliai elgiasi kitų vairuotojų atžvilgiu, kurie laikosi kelių eismo taisyklių.

Netrukus po to, kai Delfi pasiekė pasipiktinusio skaitytojo laiškas, veikėjo paskyra socialiniame tinkle „Instagram“ buvo panaikinta. Iki tol veikėjas turėjo apie 5000 sekėjų. Tiesa, nėra žinoma, aš jis turi kitų paskyrų kitose socialinėse platformose. Tačiau kai kuriais atvejais jo vaizdais buvo pasidalinama kitose socialinių tinklų paskyrose.

Policija pradėjo tyrimą, gresia solidžios baudos

KET pažeidėjo Instagram paskyra buvo panaikinta

Kaip portalui Delfi patvirtino Lietuvos policijos atstovė Jorūnė Liutkienė, jog po oficialių registruotų pranešimų yra pradėtas tyrimas. Be to, policija turi galimybes identifikuoti grubius KET pažeidimus padariusį asmenį.

„Apie tokius incidentus kelyje policija gauna ir registruoja pranešimus. Kiekvienas atvejis ir gauta informacija, bei pateikti vaizdo įrašai yra vertinami ir analizuojami dėl administracinių teisenų pradėjimo. Dėl šios pateiktos informacijos policijoje buvo gautas ir registruotas pranešimas“, – pranešė policija.

Veikėjas, vairuodamas juodą Audi A5, pažeidinėjo kelių eismo taisykles

Remiantis policijos duomenimis, šiam veikėjui už daugybę nusižengimų ir KET pažeidimų, o jų sąrašas ilgas, gresia solidžios baudos.

Remiantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso ( - toliau LR ANK) 420 str., pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimas.

1. Transporto priemonių vairavimas vienu metu ar paeiliui padarant kelis grėsmę eismo saugumui keliančius eismo taisyklių pažeidimus, lenkimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama lenkti, vairavimas neteisėtai organizuotose transporto priemonių lenktynėse, pavojingą situaciją sukėlęs (t. y. privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti) Kelių eismo taisyklių pažeidimas, tokią pat pavojingą situaciją sukėlęs įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant Kelių eismo taisyklių reikalavimus užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto septyniasdešimt iki dviejų šimtų trisdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki šešių šimtų eurų.

2. Chuliganiškas vairavimas, t. y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo septynių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio eurų.

Naujų policijos automobilių BMW pristatymas

3. Šio straipsnio 2 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą vairuotojams nuo penkių šimtų penkiasdešimt iki aštuonių šimtų eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų.

4. Šio straipsnio 1 dalyje nurodyti veiksmai, padaryti neblaivaus (ne mažiau negu 0,41 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) arba apsvaigusio nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmens, taip pat vengusio apsvaigimo patikrinimo arba alkoholį (nustatytas ne mažiau negu 0,41 promilės neblaivumas), narkotines, psichotropines ar kitas psichiką veikiančias medžiagas vartojusio iki patikrinimo asmens, užtraukia baudą vairuotojams nuo devynių šimtų iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų.

5. Šio straipsnio 2 dalyje numatyti veiksmai, padaryti neblaivaus (ne mažiau negu 0,41 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) arba apsvaigusio nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmens, taip pat vengusio apsvaigimo patikrinimo arba alkoholį (nustatytas ne mažiau negu 0,41 promilės neblaivumas), narkotines, psichotropines ar kitas psichiką veikiančias medžiagas vartojusio iki patikrinimo asmens, užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio dviejų šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų.

6. Už šio straipsnio 1 dalyje numatytą administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių. Už šio straipsnio 2 dalyje numatytą administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų iki dvejų metų. Už šio straipsnio 3 dalyje numatytą administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų metų šešių mėnesių iki dvejų metų šešių mėnesių.

Už šio straipsnio 4 dalyje numatytą administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo dvejų iki trejų metų arba asmenims, kuriems nustatytas neblaivumas (ne mažiau negu 0,41 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės), teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų iki dvejų metų ir draudimą vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai, nuo vienų metų šešių mėnesių iki dvejų metų.

Nauji policijos automobiliai

Už šio straipsnio 5 dalyje numatytą administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trejų iki penkerių metų arba asmenims, kuriems nustatytas neblaivumas (ne mažiau negu 0,41 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės), teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo dvejų iki ketverių metų ir draudimą vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai, nuo vienų metų šešių mėnesių iki dvejų metų.

7. Už šio straipsnio 3, 4, 5 dalyse numatytus administracinius nusižengimus gali būti skiriamas transporto priemonės konfiskavimas. Dėl leistino greičio viršijimo atsakomybė yra numatyta LR ANK 416 str. 6 d. „Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip penkiasdešimt kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki septynių šimtų eurų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)