Šios išdėstytos Trakų (rudoji zona), Rūdninkų (rudoji ir violetinė zonos), Pilies (žydra zona) bei Dominikonų (žydra zona) gatvėse. Prie eismo kilpų įvažiavimų ir išvažiavimų įrengtos išmaniosios kameros fiksuos ne tik pravažiuojančių transporto priemonių kiekį, bet ir vidutinį greitį, taip pat galimus kelių taisyklių pažeidimus. Apie tai įspėja ir kelių eismo ženklai.

Kaip skelbia savivaldybė, šios keturios išmaniosios kameros yra tik dalis būsimos eismo kontrolės Senamiestyje. Kitais metais kameras planuojama įrengti prie kiekvieno įvažiavimo bei išvažiavimo į Senamiestį ir tuomet jau nuosekliai naudoti ne tik eismo statistikai kaupti, bet ir kelių eismo taisyklių pažeidimams fiksuoti.

Visa filmavimo kameromis fiksuojama informacija atsiras duomenų bazėje kartu su transporto priemonės valstybiniais numeriais.

Tiesa, nuobaudos kol kas galės būti skiriamos tik už negaliojančius techninės apžiūros ar civilinės atsakomybės draudimo polisus.

Greičio viršijimas, remiantis kamerų užfiksuotais duomenimis, administracine tvarka bus baudžiamas tik nuo kitų metų, kai bus atlikta šių įrenginių metrologinė patikra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)