Vairuotojo veiksmai sukėlė pasipiktinimą

Skaitytojas su „Delfi“ pasidalijo vaizdo įrašu teigdamas, kad važinėti miestuose tampa nebesaugu, mat pasirodyti norintys kelių ereliai kelia didžiulį pavojų ramiai judantiems gatvėse. Skaitytojas taip pat pasidalijo ir socialiniame tinkle kilusios diskusijos nuoroda, kurioje vairuotojai taip pat kritikavo BMW vairuotojo veiksmus.

Vaizdo įraše matyti, kaip Geležinio Vilko gatvės tiltu per Nerį lekiantis BMW tunelio link juda didžiuliu greičiu. Įvažiavęs į tunelį po Seimu, vairuotojas keičia eismo juostas ir nardo tarp automobiliu, kol galiausiai nusprendžia išsukti iš gatvės prie Liubarto tilto, Goštauto gatvės link. Lėkęs didžiuliu greičiu ir pradėjęs sukti vairuotojas neišvaldo automobilio ir trenkiasi į priešingos krypties eismo juostas skiriančią saugumo salelę, kurios pradžioje – eismo kryptį nurodantis kelio ženklas. Vaizdo įraše matyti, kad smūgio metu automobilyje sėdėjusiam ir viską filmavusiam keleiviui iš rankų išsprūdo telefonas, o iškart po to BMW vairuotojas nusprendė sustoti kelkraštyje.

„Labiausiai gaila to, jog dėl šitų psichinių gali nukentėt tiesiog ramūs normalūs žmonės, kurie važiuoja namo su vaikais, kurie tiesiog gyvena normalų gyvenimą, ramiai rieda namo, bet „atskrieja“ šitie miesto šiukšlės ir sugriauna viską“, – negailėdamas karčių žodžių vaizdo įrašą komentavo internautas.

„Dėt apykoję kuri fiksuoja gaidelio judėjimo greitį. Miesto ribose pajudėjo daugiau nei 60km/ val. – už grotų“, – rašė kitas.

„Kol už tokius dalykus nepradės sodinti į kalėjimą, tol dėl tokių bepročių kentės normalūs žmonės“, – mintimis dalijosi vaizdo įrašą mačiusi moteris.

Pareigūnai prašo ir visuomenės įsitraukimo

Policijos departamento Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Grašys teigė, kad pareigūnai nuolat dirba, jog tokių vairuotojų keliuose nebeliktų, tačiau pabrėžė, kad siekiant šio tikslo ypač svarbus ir visuomenės įsitraukimas.

„Tokius vairuotojus vienareikšmiškai reikia eliminuoti iš eismo. Gaila, kad vairuotojams nėra taikoma tokia pat praktika, kaip turintiems ginklą, kad kilus abejonių dėl žmogaus psichinės sveikatos, jis gali būti nukreipiamas pasitikrinti sveikatą papildomai. Tačiau pareigūnai nuolat stebi nelegalias lenktynes ir tokius pasivažinėjimus, jei įmanoma identifikuoti asmenis iš socialiniuose tinkluose talpinamų vaizdo įrašų, tokie asmenys sulaukia atsakomybės, jei to padaryti negalima – virtualus patrulis siunčia įspėjimą, kad tokia veikla yra pavojinga ir už ją gresia atsakomybė. Tačiau tik policija visų tokių vairuotojų neišgaudys, labai svarbus ir visuomenės nepakantumas tokiam elgesiui, pranešimai apie tokius vairuotojus“, – sakė V. Grašys.

Tiesa, internautai taip pat dalijosi, kad šis vairuotojas vėliau buvo sustabdytas policijos ekipažo. Kaip ir kokiomis aplinkybėmis vairuotojas buvo sustabdytas, detaliu nepateikiama, tačiau Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorakovskaja nurodė, kad ketvirtadienį policiją pasiekė net keli pranešimai, kuriuose buvo minimi BMW automobiliai. Viename iš pranešimų buvo nurodyta, kad Geležinio Vilko gatvėje apie 21 val. neblaivus BMW vairuotojas (g. 1999 m.) sukėlė eismo įvykį. Jam nustatytas 2,15 promilių girtumas. Automobilis išvežtas į automobilių saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 2811 str. Taip pat vienam iš keleivių surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Vis dėlto, „Delfi“ šaltinių duomenimis, šis įvykis nėra susijęs su vaizdo medžiagoje užfiksuota BMW avarija, kuri įvyko dienos metu. Vairuotojas buvo blaivus, tačiau už įvykdytą pažeidimą jam buvo surašytas Administracinio nusižengimo protokolas.