Kaip praneša „The Wine Spectator“, „Maserati“ ir vyndariai „Marchesi Antinori“ susivienijo kurdami 100 proc. elektra varomą kabrioletą, kurio spalva, dizaino elementai, komplektacija yra įkvėpti „Chianti Classico“ rūšies „fermentuoto vynuogių gėrimo“.

„Maserati GranCabrio Folgore Tignanello“

Toskanos širdyje esančių vynuogynų „Marchesi Antinori“ dirvožemio koloritas buvo pagrindas „GranCabrio Folgore Tignanello“ spalvai sukurti – automobilio kėbulas nudažytas brandžios, gilios vario ir kaštono atspalvių deriniu.

Šis automobilis bus parduodamas labdaros aukcione liepos 14 dieną, Kalifornijoje vyksiančiame festivalio „Arts for All“ Gala renginyje „Festival Napa Valley“ .

„Maserati GranCabrio Folgore Tignanello“
„Maserati GranCabrio Folgore Tignanello“

Automobilis pagamintas pagal specialių vyndarių „Marchesi Antinori“ užsakymą. Vieninteliame pasaulyje „GranCabrio Folgore Tignanello“ automobilyje sėdynės ir kitos interjero dalys aptrauktos eko oda, kuri pagaminta iš perdirbtų vynuogių medžiagų iš to paties vynuogyno.

Ant įvairių interjero dalių matyti vyndarių sukurti simboliai. Šiuos simbolius minėti Toskanos vyndariai naudoja nuo 1971-ųjų, o pačių vyndarių istorija siekia 600 metų ir daugiau nei 25 kartas.

Vyno rūsiai
Vyno rūsiai

„Maserati“ yra prabangių, sportiškų, itališkų automobilių klasika, įkurta brolių Maserati Bolonijoje 1914 metais.

Skelbiama, kad įprastas „Maserati GranCabrio Folgore“ pasirodys 2024 rudenį.

Manoma, kad šio kabrioleto specifikacijos bus panašios į coupe modelį „GranTurismo Folgore“.

Kaip rašoma „Maserati“ svetainėje, elektrinė „Folgore“ jėgaine sukurta pasitelkiant technologijas iš „Formula E“ lenktynių. 800 voltų baterija siunčia galią trims 300 kilovatų nuolatinio magneto elektros varikliams: vienas priekyje ir du gale. Jie išvysto 761 AG, ir 1350 Nm sukimo momentą į visus keturis ratus.

„Maserati GranCabrio Folgore Tignanello“

Techninėse specifikacijose nurodoma, kad vienu pilnu įkrovimu elektromobilis gali nuvažiuoti iki 450 km. 100 km atstumui įveikti užtenka 5 minučių įkrovimo.

„Folgore“ italų kalboje reiškia žaibą. Žaibo greičiu šis elektromobilis pasiekia ir 100km/h greitį – vos 2,7 per sekundės. Taip pat nurodoma, kad šis „Maserati“ modelis gali skrieti net 325 km/h greičiu.

„Maserati GranCabrio Folgore Tignanello“
„Maserati GranCabrio Folgore Tignanello“

„GranCabrio Folgore“ pristatytas 2024 balandžio 15 dieną. „CarAndDriver“ duomenimis, modelio kaina bus nuo maždaug 200 000 eurų. Preliminariais duomenimis, salonuose šis elektromobilis pasirodys 2024/2025 metais.

Tikėtina, kad tokios „Maserati“ komplektacijos, sukurtos bendradarbiaujant su Toskanos vyndariais, Lietuvoje oficialiai išvysti nepavyktų dėl visiems savaime suprantamų priežasčių – nei prieš aštuntą, nei po aštuntos vakare. Vis dėlto, pasaulyje yra valstybių, kuriose toks automobilių gamintojų ir vyndarių bendradarbiavimas nėra nuodėmė.