Gegužės 3-osios, trečiadienio, vakarą visi motociklininkai gerbėjai rinksis į Ukmergės gatvėje esančius išskirtinės motociklininkų aprangos gamintojo „Pando moto“ namus. Būtent čia, benzinu, laisvės vėju ir nuotykiais kvepiančiose, pirmąsyk pristatomose plieninių žirgų gerbėjų bendruomenei, patalpose prasidės ir Lietuvos „Metų motociklo 2023“ renginys. Be to, kad visi užsukę į renginį galės pasižvalgyti į beveik 40 naujausių konkurse dalyvaujančių motociklų ir motorolerių, išgirsti, kuo kiekvienas ypatingas, susipažinti su kompetentingos komisijos nariais ir pasiklausyti jų pasakojimų, kiekvienas galės su savimi namo parsinešti ir šio renginio simbolį, sukurtą grafikos dizainerės Ramintos Urbelionytės.

Žino visas pasaulis

„Lietuvos žurnalistų autoklubo“ (LŽA) organizuojamo konkurso logotipe atsirado visiems motociklininkams gerai pažįstamas gestas – du pirštai. Vienas kitą kelyje išvydę motociklininkai parodo, taip tarsi atiduodami pagarbą vienas kitam ir parodydami vienybę.

„Mintis kilo diskutuojant su konkurso organizatoriais. Nenorėjome išskirti kažkurio stiliaus motociklų: ne visi jie turi grandines, ne visi yra vienodai greiti ir taip toliau. Šitaip gimė sprendimas naudoti simbolį, kuris tikrai vienija visus motociklų mylėtojus“, – pasakoja R. Urbelionytė, ir pati neslepianti traukos dviratei technikai.

Metų motociklo rinkimai ir komisija

Grafikos dizainerės vairuotojo pažymėjime yra ir kategorija, leidžianti sėsti ant motociklo. Tad, pasakoja „Metų motociklo“ simbolio autorė, nieko nuostabaus, kad daug metų pagyvenus „baikerių“ pasaulyje teko susipažinti su tam tikromis nerašytomis etikos taisyklėmis.

„Šis simbolis svarbus tuo, kad nesvarbu, ant kokio metalinio žirgo besėdėtum, su tavimi visada pasisveikins pravažiuojantys bendraminčiai. Kartu tai lyg ir mažas pasakymas „Aš tave matau“, – kalba R. Urbelionytė.

Ji prisimena, kad kiek važinėjosi motociklu, greičiausiai nebuvo nė vieno karto, kad nebūtų išvydusi šio simbolio – parodytų dviejų pirštų. Anot jos, malonu šį ženklą ne tik parodyti, bet ir gauti atgal. Ir apie tai, koks prasmingas ir draugiškas visame pasaulyje motociklininkų naudojamas ženklas, primins ir „Metų motociklo 2023“ konkurso lipdukas. Jį galės gauti kiekvienas, užsukęs į iškilmingą konkurso startą.

Padrąsins ir kitus

Pasak R. Urbelionytės, lipdukas su simboliu taps paskatinimu ir padrąsinimu daugeliui, o ypač – patiems jauniausiems motociklininkams, kurie dar visai neseniai sėdo ant plieninio žirgo ir kuriems galbūt dar kiek trūksta drąsos.

„Šis ženklas prigyja savaime. Tikriausiai, užtektų vieno sezono, kad suprastumei, jog kiekvienas pravažiuojantis „baikeris“ yra beveik šeima. Net jeigu šio ženklo nežinai, pravažiuodamas pamatei jį rodomą tau, kitą kartą tikrai jį parodysi ir pats. „Baikerių“ bendruomenė yra labai vieninga ir šis gestas yra tik maža bei graži jos dalis“, – tikina grafikos dizainerė.

Metų motociklo rinkimai ir komisija

Pirmasis Lietuvos „Metų motociklo 2023“ konkursas startuoja gegužės 3-ąją, o finišas, kai paaiškės, kurie iš beveik 40 konkurse esančių motociklų ir motorolerių modelių yra geriausi, laukia gegužės 25-ąją dieną. Visus renginyje dalyvaujančius modelius vertins kompetentinga komisija, kurioje – patyrę automobilių ir motociklų žurnalistai, tokie kaip Marius Eidukonis ir Jurgis Paplaitis, keliautojai ir motociklininkai, tokie kaip Karolis Mieliauskas, Moto Guris, Aidas Bubinas ir Rimas Bružas, motociklų sporto meistras Šarūnas Pladas, Lietuvos Kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys bei kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją