Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovė Modesta Gusarovienė paaiškino, jog liko vos vienas žingsnis, kol Vilniaus gatvėse bus grąžintos žaliosios rodyklės.

„Transporto kompetencijų agentūrai (TKA) sausio viduryje pateikėme sąrašą sankryžų, kuriose norime sugrąžinti lenteles. Kitą savaitę laukiame ir TKA sprendimo, kad galėtume pradėti lentelių kabinimą. Patį sankryžų sąrašą parengėme įvertinę pėsčiųjų ir eismo srautus, vertinome jų saugumą, pralaidumo pokyčius. Agentūrai pateikėme ir papildomą eismo srautų informaciją apie pėsčiųjų, dviračių, automobilių ir sunkiasvorių transporto priemonių kiekius kiekvienoje sankryžoje bei visose jos kryptyse“, – teigė M. Gusarovienė.

Šviesoforas

Transporto kompetencijų agentūros (TKA) Transporto paslaugų skyriaus vadovas Evaldas Morkūnas aiškino, jog teigti, kad Vilnius delsia sugrąžinti žaliąsias lenteles – neteisinga, mat sostinės savivaldybė yra vienintelė, kuri papildomas lenteles kabins tik sulaukę TKA išvadų.

„Vilnius yra puikus pavyzdys kitoms savivaldybėms, kada savivaldybė nesiruošia grąžinti lenteles, o po to jas vėl nukabinti, kai paaiškės, kad įvertinus sankryžą, joje turėtų būti priimti kitokie sprendimai. Todėl reikėtų klausti ne Vilniaus, kodėl jis delsia, o kitų miestų atstovų, kodėl jie skuba, kai dar nėra gavę galutinių išvadų“, – aiškino E. Morkūnas.

TKA specialistas aiškino, kad šiuo metu yra vertinamas pateiktų sankryžų saugumas ir pralaidumas, o atsižvelgiant į tai jau artimiausiu metu bus pateiktos išvados su patvirtintų sankryžų sąrašu.

„Pirmiausia, pagal šviesoforų įrengimo reikalavimus yra įvertinamas sankryžos saugumas. Antrame etape vertinama šviesoforo papildomos sekcijos įrengimo galimybė bei poveikis. Papildomos sekcijos yra alternatyva lentelėms su žalia rodykle, nes toks sankryžos reguliavimo būdas yra modernesnis ir saugesnis, o kai kuriais atvejais ir efektyvesnis. Tais atvejais, kai papildomos sekcijos įrengimo galimybių nėra arba tai turi neigiamą poveikį sankryžos laidumui, priimama teigiama išvada dėl žalių rodyklių grąžinimo“, – paaiškino E. Morkūnas.

Specialistas tvirtino, jog Vilniaus miesto savivaldybė yra vienintelė, kuri žalių rodyklių grąžinimo darbus atlieka laikydamasi nustatytos tvarkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)