Ką svarbu žinoti keleiviams?

Nuo rugsėjo 2 d. keičiasi šių maršrutų autobusų tvarkaraščiai: 1G, 2G, 3G, 4G, 5G, 6G, taip pat visų kitų autobusų ir troleibusų maršrutų laikai. Svarbūs pakeitimai:

  • Piko ir dienos metu dažniau kursuos šie autobusai: 1G, 2G, 3G, 6G, 53, 87.

  • 12, 16, 29, 42, 46 ir 74 maršrutų autobusai bus didesnės talpos.

Taip pat nuo rugsėjo 2 d. 36 ir 66 maršrutų autobusai, važiuodami miesto kryptimi, stos naujoje „Balsių“ stotelėje, Žaliųjų Ežerų gatvėje. Ši stotelė įrengta su viešojo transporto įvaža, paviljonu ir taktiliniais paviršiais. Šalia stotelės įrengta nauja pėsčiųjų perėja.

Tvarkaraščiai skelbiami www.judu.lt ir www.stops.lt.

Viešojo transporto stotelėse eismo tvarkaraščiai bus atnaujinti iki rugsėjo 10 d.

12 troleibuso maršruto trasos pakeitimai

Dėl Kalvarijų gatvės nuotekų tinklų rekonstrukcijos laikinai keičiasi 12 troleibuso maršruto trasa Žirmūnų kryptimi. Nuo rugsėjo 2 d. troleibusai važiuos įprasta trasa iki Žirmūnų, tačiau atgal važiuos Žygimantų ir T. Kosciuškos gatvėmis, o Šeimyniškių gatve nevažiuos. Naujoje trasoje sustos Karaliaus Mindaugo tiltas, Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia stotelėse, bet nebus sustojimų Lvivo, Rinktinės, Šeimyniškių stotelėse.

Kita informacija sostinės viešojo transporto keleiviams

„Gamtininkų“ stotelė Džiaugsmo gatvėje nuo šiandien vadinasi „Įtraukties centras“. Čia sustoja 31 ir 122 maršrutų autobusai.

Patogesnis judėjimas skirtingomis transporto rūšimis suplanuotas Žemųjų Panerių (13 autobusų maršrutas), Naujosios Vilnios (14 autobusų maršrutas) bei Aukštųjų Panerių (20, 51, 62 autobusų maršrutai) geležinkelio stočių prieigose – sukoordinuoti daugumos šalia kursuojančių autobusų važiavimo laikai su šiose stotyje stojančiais traukinių atvykimo/išvykimo laikais.

Iš viso sostinės gatvėmis nuo rugsėjo 2 d. darbo dienomis kursuos 611 viešojo transporto priemonių, iš kurių 176 troleibusai ir 435 autobusai. Savaitgaliais ir šventinėmis dienomis – 360 viešojo transporto priemonės, iš kurių – 102 troleibusai ir 258 autobusai.