Jei širdyje jaučiatės didelis vadovas, galite užsisakyti valstybinius numerius su žodžiu BOSS, arba galite užsisakyti numerius su įmonės pavadinimu, arba žodžiu sufleruojančiu apie jūsų veiklą, pavyzdžiui, BALD4I.

Apie tokius vardinius numerius, ar jei yra populiarūs ir ar žmonės dažnai užsisako bei kiek tokie numeriai kainuoja, komentavo „Regitros“ atstovas Antanas Raudonis.

Paklaustas ar tokie numeriai populiarūs bei kaip dažnai žmonės prašo būtent jiems skirtos raidžių ir skaičių kombinacijos,

„Populiarumas kiekvienais metais auga ir matome tendencijas, kad daug įmonių vardinius numerius užsako ir reklamos tikslu. Nebūtinai tik įmonės, bet ir fiziniai asmenys tai pamėgo bei daug dėmesio kreipia ne tik pačiai transporto priemonei, bet ir kaip aksesuarą, atskirai, rankasi vardinį numerį“, – sakė „Regitros“ atstovas.

Vardinis numeris – daugiau ar mažiau yra paties vairuotojo fantazija, tačiau A. Raudonis pabrėžė, kad ar norimi numeriai bus išduoti, sprendžia komisija sudaryta iš skirtingų specialistų.

„Vertiname ne tik kaip pats užrašas atrodo tiesiogiai, bet ir kaip jis bus traktuojamas, perskaitomas eisme, eismo kontekste ir ar neturi kokių nors neigiamų emocijų, sąsajų ir ar nenuteiks kaip nors neigiamai kitų eismo dalyvių“, – aiškino A. Raudonis.

Jis taip pat nurodė, kad kombinacijos gali būti įvairiausios: „nuo vieno skaitmens, kuris privalo būti, iki šešių simbolių automobiliams, o motociklams iki penkių simbolių“.

Tiesa, „Regitros“ atstovas išskiria, kad deriniai galimi tikrai ne visi, mat kai kurie yra griežtai neišduodami.

„Kaip galima pastebėti viešoje erdvėje, nėra išduodami su nacistinės Vokietijos ar Sovietų Sąjungos simbolika susijusiais simboliais ar atributais. Tai yra pagrindiniai, o taip pat neišduodami kitų rasių žmones įžeidžiantys numerio ženklai, ženklai su keiksmažodžiais ar bendrai priimtais negražiais žodžiais“, – sakė A. Raudonis pabrėždamas, kad dažniausiai pagrindinis tokių numerių tikslas yra papuošti transporto priemonę.

„Regitros“ atstovas teigė, kad vardinių numerių derinio rezervacija kainuoja 1500 eurų. Paklaustas ar tai reiškia, kad ir tokius numerius dažniausiai užsisako labiau pasiturintys ir brangesnes transporto priemones vairuojantys žmonės, A. Raudonis sutiko, kad tokia tendencija yra, nors kai kuriais atvejais, vardiniai numeriai būna skirti ir istorinėms transporto priemonėms, kurios ne visada būna prabangios ir brangios.

Tiesa, gatvėje vykdyta apklausa parodė, kad tokių numerių nori ne visi, nors kai kurie jų ir neatisakytų, jei jie tik kainuotų mažiau.

„Kas turi pinigų, tam turbūt ir gerai. Jei pigiau kainuotų, tai kodėl gi ne“, – sakė gatvėje kalbintas vairuotojas.

„Aš pats nenorėčiau, jie man nesuteikia kažkokios laimės, ar statuso, ar grožio, tai pats nenorėčiau“, – kalbėjo dar vienas vairuotojas.

„Koks skirtumas, koks numeris“, – sakė gatvėje sutikta moteris.

„Kas mėgsta ir nori išskirtinumo, tam yra galimybė, tačiau aš asmeniškai, tai matau, kaip bereikalingą investiciją ir nematau tam reikalo“, – kalbėjo vilnietis.

Visą LNK žinių tarnybos reportažą galite peržiūrėti žemiau.