„Šiemet gatvių tvarkymo darbai padalinti į „prieš NATO viršūnių susitikimą“ ir „po NATO viršūnių susitikimo“. Dėl Viršūnių susitikimo prioritetine tvarka darbai pirmiausia buvo atliekami ten, kur to reikėjo dėl renginio ir saugumo užtikrinimo poreikių. Paties NATO viršūnių susitikimo metu jokie gatvių remonto darbai nebuvo vykdomi, taigi įvyko pertrauka, kurios ankstesniais metais šiuo metų laiku nebūdavo”, – portalui patvirtino Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Kaip paaiškino specialistas, šiuo metu darbai jau atnaujinti ir vyksta įprastine tvarka. Anksčiau meras Valdas Benkunskas vilniečiams žadėjo, kad dar šiemet jų laukia rekordiniai pokyčiai, kurių metų bus atnaujinta net 100 km gatvių.

Iki šiol miesto savivaldybei jau pavyko sutvarkyti 22 km. Pernai per visus metus buvo atnaujinta tik 30 km dangos. Sezonas dar nesibaigė ir darbai tęsiami. Panašu, kad kelininkams šiemet nusišypsojo ir orai – 2023 metų vasarą fiksuojama mažiau liūčių negu pernai.

Vilniuje per šią vasarą ištisinio dangos klojimo būdu bus atnaujinta 100 kilometrų gatvių – triskart daugiau, nei planuota anksčiau. Preliminariai skaičiuojama, kad gatvių atnaujinimas šiam sezonui gali kainuoti iki 40 mln. eurų.