Vilniečiai dalijasi nerimu, kad mieste vis dar masiškai vykdomi kelio darbai, o kelininkų technika blokuoja ne tik gretutines, bet ir pagrindines miesto gatves. Dėl vykdomų darbų uždarytos kai kurios eismo juostos, todėl net dienos metu formuojasi spūstys. Vairuotojai piktinasi, kad dėl to eismas rugsėjį bus tik dar sudėtingesnis, daugiau laiko teks praleisti spūstyse, o pavargę vairuotojai bus nepakantesni vieni kitiems.Ne vasaros sezonu vairuotojai dažnai skundžiasi spūstimis Mokslininkų gatvėje, kurioje dar paskutinę rugpjūčio savaitę yra vykdomi kelio darbai, todėl eismas šioje gatvėje juda ypač lėtai, dalyje gatvės yra nufrezuotų kelio dangos plotų, kuriuos įveikdami vairuotojai privalo judėti itin lėtai, todėl eismo pralaidumas gerokai sumažėjęs.

Dėl vykdomų kelio darbų spūstys formuojasi ir Konstitucijos prospekte. Vairuotojai prisimena, kad net nedirbant kelininkams, rudenį ir žiemą, norintys įveikti šią gatvę, neretai spūstyje laukia ilgiau nei pusvalandį, tad planuojantys keliones rugsėjį jau pergyvena, kad nesibaigus kelio darbams, teks rinktis aplinkinius, gerokai tolimesnius maršrutus arba spūstyje lūkuriuoti dar ilgiau.

Rugpjūčio 29 dieną, Vilniaus miesto interaktyvaus eismo žemėlapio duomenimis, sostinėje kelio darbai vis dar vykdomi 29-iose vietose:

  1. Sukilėlių g. ties pastatu nr. 7 (Vyksta nuo kovo 28 d. iki gruodžio 31 d.)

  2. Antakalnio g. 13 (Vyksta nuo balandžio 10 d. iki rugpjūčio 31 d.)

  3. Panerių g. (Vyksta nuo gegužės 9 d. iki gruodžio 31 d.)

  4. Lvivo g. 17 (Vyksta nuo gegužės 9 d. iki gruodžio 31 d.)

  5. Ateities g. 10 (Vyksta nuo gegužės 9 d. iki gruodžio 31 d.)

  6. Liepkalnio g. 15 (Vyksta nuo gegužės 9 d. iki gruodžio 31 d.)

  7. Kuro g. (Vyksta nuo gegužės 20 d. iki rugpjūčio 31 d.)

  8. Tolimoji g. (dvi vietos) (Vyksta nuo gegužės 20 d. iki rugpjūčio 31 d.)

  9. Paneriškių g. (Vyksta nuo gegužės 20 d. iki rugpjūčio 31 d.)

  10. Miško g. (Vyksta nuo birželio 3 d. iki rugsėjo 30 d.)

  11. Buivydiškių g. dalyje nuo Laisvės pr. iki Ozo g. (dvi vietos)(Vyksta nuo birželio 17 d. iki spalio 18 d.)

  12. Ozo g. dalyje nuo Buivydiškių g. iki Siesikų g. (Vyksta nuo birželio 17 d. iki spalio 18 d.)

  13. Riovonių g. (Vyksta nuo birželio 28 d. iki gruodžio 15 d.)

  14. Žirmūnų g. ties pastatu nr. 70C (Vyksta nuo: liepos 3 d. iki gruodžio 31 d.)

  15. Laisvės pr. 10 (Vyksta nuo liepos 8 d. iki gruodžio 31 d.)

  16. Žalgirio – Kalvarijų g. sankryža (Vyksta nuo liepos 27 d. iki rugsėjo 9 d.)

  17. Kalvarijų g. atkarpoje nuo Žalgirio g. iki Upės-Žvejų sankryžos (Vyksta nuo liepos 28 d. iki rugsėjo 23 d.)

  18. Konstitucijos pr. (Vyksta nuo rugpjūčio 5 d iki rugsėjo 19 d.)

  19. Smalinės g. (Vyksta nuo rugpjūčio 7 d. iki gruodžio 7 d.)

  20. Filaretų g. 25 (Vyksta nuo rugpjūčio 8 d. iki rugpjūčio 31 d.)

  21. Nemenčinės pl. 76 (Vyksta nuo rugpjūčio 12 d. iki rugsėjo 12 d.)

  22. Architektų g. (Vyksta nuo rugpjūčio 19 d. iki gruodžio 7 d.)

  23. Ukmergės g. dalyje nuo Bieliūnų g. iki J. Baltrušaičio g. (Vyksta nuo rugpjūčio 20 d. iki rugpjūčio 30 d.)

  24. Tilto g. atkarpoje nuo Vilniaus g. iki Tilto g. 21 (dvi vietos) (rugpjūčio 26 d. iki gruodžio 31 d.)

  25. Pergalės g. (Vyksta nuo rugpjūčio 28 d. iki rugpjūčio 29 d.)

  26. L. Kačynskio g. (Vyksta nuo rugpjūčio 28 d. iki rugpjūčio 30 d.)

Vilniaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas, paklaustas, kas laukia vilniečių prasidėjus rugsėjui, nurodė, kad kai kuriose gatvėse remonto darbai bus pabaigti dar šią savaitę.

Automobilių spūstis

„Vilniuje jau antrą sezoną iš eilės vykdomi rekordiniai gatvių remonto darbai – šiemet planuojama ištisiniu būdu išasfaltuoti net 120 kilometrų gatvių. Prieš prasidedant naujiems mokslo metams, kai transporto srautai mieste ženkliai suintensyvėja, darbus stengiamasi užbaigti visose svarbiausiose sostinės susisiekimo arterijose.

Nuo gatvių remonto sezono pradžios kovo–balandžio mėn. praėjus apytiksliai pusmečiui, Vilniuje jau suremontuotos tokios susisiekimo arterijos kaip Ozo, Ateities, Drujos, Sukilėlių, Subačiaus, Liubarto, O. Milašiaus, Justiniškių gatvės, Laisvės pr., S. Batoro g. atkarpa nuo Olandų žiedo iki Rudens gatvės, taip pat nemaža dalis Ukmergės gatvės ir dalis Savanorių prospekto. Suremontuota ir ilgiausia šiemet planuota – 3 km – kelio atkarpa Žaliųjų Ežerų gatvėje. Persikeliant į toliau nuo miesto centro esančias gatves, jau spėta sutvarkyti ir Zujūnų gatvę Pilaitėje bei Sakališkių gatvę Pagubės rajone, netoli Balsio ežero“, – nurodė G. Grubinskas.

Savivaldybės atstovas informavo, kad artimiausiu metu bus baigta tvarkyti ir Žemaitės, A. Goštauto, J. Jasinskio, L. Asanavičiūtės, Vydūno gatves, taip pat Šeimyniškių, Kareivių gatves. Anot jo, planuojama, kad iki rugsėjo mėn. vidurio gatvių remonto technika paliks nauja ištisinio asfalto danga užklotą Konstitucijos pr. ir apie 2,12 km siekiančią Pramonės gatvės atkarpą.

„Rugsėjį, kai smarkiai padidėja spūstys mieste, daugiau orientuojamasi į darbų vykdymą toliau nuo miesto centro esančiose ir ramesnio eismo gatvėse. Rugsėjo pabaigoje ar spalį – kai eismas susibalansuoja, tolygiau pasiskirsto – grįžtama užbaigti visų suplanuotų darbų pilna apimtimi. Darbų pradžias ir pabaigas lemia ir daugiau veiksnių: oro sąlygos ir temperatūra, konkrečiose gatvėse numatytos darbų apimtys: šaligatvių, kelio bortų keitimas, šulinėlių tvarkymas ir pan. Kaip ir kasmet, gatvių remonto darbai bus vykdomi iki šaltojo sezono pradžios. Vengiant papildomų spūsčių susidarymo, didesnė darbų dalis atliekama ne piko metu arba priešinga kryptimi nei juda pagrindinis transporto srautas, taip pat naktimis“, – paaiškino savivaldybės atstovas.