Pilaitės gyventojai skundžiasi, kad tiek rytinio, tiek vakarinio Piko metu eismas šiame mikrorajone tiesiog sustoja, o Pilaitės prospektu į miestą įvažiuojantys vairuotojai laiką spūstyse skaičiuoja nebe minutėmis, o valandomis.

Vairuotojai taip pat piktinasi, kad kelio darbai vilkinami – kelininkai neskuba vykdyti darbų ir atlaisvinti kelio.

„Važiuoti Pilaitės prospektu tampa neįmanoma. Kiekvieną dieną kilometrais driekiasi kamščiai, o kelininkai net nesistengia pasiskubinti, kad šią problemą išspręstų“, – rašė vairuotojas Vidmantas.

Vilniaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus Ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas teigė, kad vykdomi darbai ir eismo ribojimai yra susiję su Pilaitės prospekto ir Elbingo gatvės sankryžos įrengimu, mat pagal projektą numatyta sutvarkyti ir dalį prospekto, tarp Pilaitės pr. 50 ir 65 pastatų.

„Darbai vykdomi etapais, jie prasidėjo liepos mėnesį. Iš pradžių buvo atliekami inžinerinių tinklų klojimo darbai, o dabar vykdomi asfaltbetonio dangos įrengimo darbai. Lapkričio 7 d., antradienį, apie tai neinformavęs savivaldybės, darbus vykdantis rangovas apribojo eismą Pilaitės prospektu pro darbų zoną ir įrengė laikiną šviesoforą. Rangovas teigia, kad šie eismo ribojimai buvo neišvengiami dėl technologiškai sudėtingų kelio dangos įrengimo darbų ir aukščių skirtumo suderinamumo“, – aiškino G. Grubinskas.

Jis teigė, kad į šią situaciją buvo reaguota skubiai, įpareigojant rangovą eismą valdyti ne šviesoforo, o eismo reguliuotojų pagalba. Anot G. Grubinsko, dėl šios situacijos taip pat pradėta administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį.

„Kelio dangos įrengimo darbai turėtų jau turėtų būti baigti. Atsiprašome vilniečių už šią situaciją ir laikinus nepatogumus“, – sakė savivaldybės atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)