Kodėl? Šiame automobilyje klimato kontrolės valdikliai neturi jokio apšvietimo ir tamsiu paros metu jų visiškai nesimato. Nors vairuotojas ir žino, kur jie yra, tačiau ši vieta atrodo lyg neišbaigta. Tuo tarpu multimedijos sistema kartais rodo kaprizus ir retkarčiais stringa.

Džiugu, kad atnaujintas „Formentor“ modelis bent jau pirmosios paminėtos problemos tikrai nebeturės – klimato kontrolės valdikliai puikiai šviečia tamsoje, o šalia jų dar yra ir panašiu principu veikiantis bei šviečiantis garso reguliatorius.

Multimedijos sistema taip pat labiau džiugina, ji veikia greičiau ir sklandžiau, bet kol kas dar neaišku, ar neturės pirmtaką kamavusių strigimų. Pagyvensim – pamatysim, kokie bus pirkėjų įspūdžiai ir patirtys apie 2024 metų balandžio pabaigoje pristatytą, atnaujintą „Formentor“, pirmąjį kompanijos modelį, kuris tapo itin sėkmingu ir mėgiamu.

Birželį šį automobilį buvo galima išbandyti Barselonos apylinkėse, Ispanijoje, o liepos mėnesį naujasis „Formentor“ jau atvyko ir į Lietuvą. Pirmtakas mūsų šalyje yra itin mėgstamas – kasdien galima pamatyti net po kelis tokius gatvėse, taigi tikėtina, kad ir naujasis kūrinys lietuviams patiks.

Geriausiai parduodamas

„Formentor“ – tai pirmasis prekinio ženklo „Cupra“ modelis, kuriuo nesidalijama su „Seat“. Debiutavo jis 2020 metų kovą, o „Cupra“ markės debiutas įvyko vos 2018 metais, tačiau, kaip visi matome, per itin trumpą laiką tiek prekinis ženklas, tiek pirmasis jo kūrinys spėjo sulaukti pripažinimo ir daugybės entuziastų. Prie tokios sėkmės tikriausiai prisidėjo tai, kad „Formentor“ labai įdomus ir visiškai kitoks automobilis.

Šis modelis patinka ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio vairuotojams. Automobilis tapo geriausiu kompanijos parduodamu modeliu, o 2023 metais visame pasaulyje buvo parduota daugiau nei 120 tūkstančių šių SUV. Tai yra 23 procentais daugiau nei 2022 metais.

Su atnaujintu modeliu „Cupra“ tikisi dar labiau sustiprinti prekės ženklo pozicijas ir dar didesnės sėkmės pardavimų srityje.

Kokius atnaujinimus gavo „Formentor“?

Pirmiausia, tai atnaujinta priekinė ir galinė automobilio dalis – visi pasikeitimai puikiai matosi nuotraukose.

„Formentor“ gavo naujo dizaino žibintus, kuriuose itin akcentuojami trikampiai, kuriantys „Cupra“ prekės ženklo identitetą. Automobilis taip pat pasipuošęs naujais buferiais, galiniu difuzoriumi, radiatoriaus grotelėmis, nuo kurių logotipas buvo perkeltas ant variklio dangčio. Galiniuose žibintuose subtiliai užrašytas slypi modelio pavadinimas, o galinė šviečianti juosta su šviečiančiu logotipu tęsia „Volkswagen“ modelių grupės dizaino filosofiją. Pirkėjai taip pat galės rinktis ratlankius iš atnaujinto asortimento bei naujas kėbulo spalvas.

Trumpai, viskas labai aišku, kur link pasisuko „Formentor“ dizainas – jis suveda į sąsają su kitais gamintojo modeliais: „Born“, „Tavascan“ bei laukiamu naujuoju „Terramar“.

Kažkaip vis dar sunku apsispręsti, kuri išvaizda man labiau patinka: pirmtako ar atnaujinto modelio. Jeigu reiktų balsuoti, tikriausiai savo balsą vis tik atiduočiau pirmtakui. Atnaujintas modelis atrodo tikrai labai gerai, bet priekinė jo dalis tapo, mano nuomone, mažiau ekspresyvesnė bei turi šiek tiek užuominų į kitus automobilius.

Viduje – naujovių taip pat yra.