Bent jau 2023 metų Lietuvos sportiškiausias automobilis tai jau tikrai, šiųmetiniuose rinkimuose pralenkęs tiek „Porsche Taycan GTS“, tiek ir „Cupra Born“. Nieko keisto, kadangi 1575 kg svorio mašina su penkių cilindrų motoru ir visų ratų „Quattro“ pavara yra itin lengvai valdoma, o nemažai pasitikėjimo prie vairo užtikrina ir ypatingai gerai veikiantis galinių ratų sukimo momento skirstytuvas. Jis ties kiekvienu pusašiu turi po movą, tad posūkiuose tiksliai dozuoja išoriniam ir vidiniam ratui perduodamas jėgas.

O prie užtikrinto važiavimo prisideda ir itin aiškiai suderinta vairo sistema, idealiai startuoti padeda elektronika, na, o saugumu rūpinasi skaitmeniniai asistentai. Kuriuos, žinoma, jei mokykloje nepraleidinėjai fizikos pamokų, galima ir išjungti.

Audi RS3

Be to, galima mėgautis įspūdingu motoro garsu su kintamo stiprumo akustika (galima ir sportinė išmetimo sistema), o vairuotojo darbo vietos ergonomikai ir patogumui priekaištų praktiškai nėra, tad tai laisvai gali būti ir kasdienis automobilis. Žinoma, su kai kuriomis išlygomis.

Pirmiausiai, reikia turėti mintyje, kad jis yra žemesnis nei įprastas A3, tad sėsti ir išlipti bus ne taip patogu. O dar ir vietos sėdintiems gale akivaizdžiai nėra prioritetinės, lygiai taip pat kaip ir elegantiško sedano 321 l talpinanti bagažinė yra kur kas mažiau praktiška nei „RS 3 Sportback“ modelyje.

Audi RS3

O kad jau prakalbome apie žemiškus dalykus, tai paminėsiu tą patį „2.5 TFSI“ motorą turintį „Cupra Formentor VZ5“, kurio apžvalgą rasite čia. Jis ne tik turi talpesnę bagažinę, bet ir krosoverio kėbulas užtikrina tiek patogesnį įsėdimą ir išlipimą, tiek ir galimybę nuvažiuoti toliau nuo asfalto.

Žinoma, vertinant šiuos du automobilius, akivaizdu, kad skirtumai dideli, tiek kalbant apie apdailą (visgi tai – skirtingų klasių automobiliai), tiek ir valdymą (vėlgi prisimename fiziką), tiek apie akustinį akompanimentą, tiek ir žinoma, apie kainą.

„Audi RS 3“ kaina prasideda nuo 63 700 eurų („Sixt Leasing“ veiklos nuoma yra nuo 992 eurų) ir tiek maždaug kainavo mano bandytas „Cupra Formentor VZ5“. O štai bandytas „Audi“ su papildoma įranga atsieis net 83 236 eurus – akivaizdu, kad toks svajonių automobilis, jei tik leidžia galimybės, bus perkamas širdimi.

Daugiau apie naują „Audi RS 3“ žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją