Prisijungęs prie tarptautinės „TopGear“ komandos, susirinkusios prie pat savivaldybės, miesto vadovas pripažino, kad dar nespėjo apžiūrėti visų automobilių, išrikiuotų Europos aikštėje. Lydimas žurnalo „TopGear Lietuva“ vyriausiojo redaktoriaus Karolio Judzentavičiaus, A. Zuokas susipažino su rinkimų dalyviais. Tačiau susirūpinęs politiko veidas išdavė, kad apsispręsti nėra lengva.

„Kuris automobilis jums gražiausias?“ – kreipdamasis į Europos aikštėje susirinkusius žurnalistus garsiai paklausė meras. Ir vos sulaukęs atsakymo, nužingsniavo prie artimiausio modelio. BMW M4 – ant jo kapoto netrukus atsidūrė lipdukas su Vilniaus miesto simboliu.

Mero pasirinkimas – vienintelis rinkimuose dalyvaujantis kabrioletas. Kupė kėbulo M4 turi 3 litrų šešių cilindrų eilėje variklį su pora turbinų, tad galia ūgtelėjo iki stogą raunančios 431 AG esant 7300 sūkių per minutę – tokias aukštumas pasiekia net ne visi atmosferinių agregatų tachometrai.

Paklaustas, ar visada pasiduoda žurnalistų valiai ir spaudimui, A. Zuokas nusijuokė, kad politikams nieko kito ir nebelieka. „Visi nauji automobiliai yra geri, bet man pažįstamas jausmas važiuoti šiuo“, – sakė meras. Tačiau A. Zuokas prisipažino esą elektrinių automobilių šalininkas – šios transporto priemonės ypač tinka miestuose. „O rinkdamasis automobilį šeimai pirmiausia atkreipiu dėmesį į patogumą ir ekonomiškumą“.

Tarptautinė „TopGear“ komanda taip pat padėkojo miesto vadovui už svetingą priėmimą ir ... kad jis šį penktadienį neatvyko į darbą tanku.
Iš Vilniaus penktadienį vakare pajudėsiantis „TopGear“ apdovanojimų 2015“ karavanas šeštadienį išsirikiuos Marijampolėje, o sekmadienį pasieks Panevėžį. Po to keliaus per Latviją ir Estiją, kurios sostinėje spalio 9-ąją paaiškės, kuris iš 17-kos dalyvių pelnė Baltijos šalių metų automobilio titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)