„Jeigu pažiūrėtumėte „Google street view“, tai fasadas nudažytas dar iki 2012-ųjų. Dėl fasado išvaizdos keitimo skundus nagrinėja Statybų inspekcija“, – sako Irmantas Kuzas, Vilniaus miesto savivaldybės atstovas.

Kaip paaiškėjo, namo išvaizdos pokyčiai įsigaliojo daugiau nei prieš dešimtmetį, tačiau šiuos vilniečiai pastebėjo tik dabar.

Gedimino pr. 33 nudažytas tik vienas namo balkonas su fasadu

Statybų leidimas tokiam projektui ir namo sienos išvaizdos pakeitimui išduotas nebuvo. Namui buvo išduoti tik keli statybų leidimai, susiję su pastogės pertvarkymu į gyvenamąją vietą ir leidimas neįrengtos pastogės kapitalinio remonto darbams atlikti. Visi šie darbai buvo susiję su stogo darbais.

Taip pat buvo išduotas leidimas pertvarkyti ties parduotuve esantį fasadą. Daugiau jokių kitų leidimų išduota nebuvo, o užfiksuotoje nuotraukoje matoma, kad buvo pertvarkytas balkonas ir fasadas viename iš namo aukštų.

Tikriausiai praėjo daug laiko, kad kažkas pasikeistų. Visgi ši situacija geras pavyzdys to, kaip retai gyventojai pakelia akis į viršų. Galbūt šis balkonas būtų užfiksuotas anksčiau, jeigu vilniečiai turėtų tokį įprotį.