Įsigijo apleistą pastatą

Kaip pasakoja vilos „Levanda“ savininkai, šis pastatas buvo pastatytas dar 1957 metais. Pirmoji čia įsikūrė Palangoje gyvenusi mokytoja, o laikui bėgant pastatas turėjo ne vienus šeimininkus.

Dabartiniai vilos savininkai patikina, jog pastatą įsigijo prieš 12 metų, o pastato būklė buvo apverktina.

„Nusipirkome visiškai nusidėvėjusį pastatą – sienos buvo kiauros. Pastatas buvo likęs toks, koks buvo pastatytas“, – prisimena dabartiniai vilos šeimininkai.

Jie priduria, kad didelių pokyčių jie imtis negalėjo. Anot pašnekovų, jie galėjo atlikti tik einamąjį vilos remontą. Kaip pasakoja šeimininkai, jie nuplėšė supuvusias pastato lenteles, pastatą apšiltino ir apkalė naujomis lentelėmis.

Paklausti, kodėl nusprendė įsigyti nekokios būklės pastatą, šeimininkai išduoda – šis namas jau seniai traukė akį.

„Mes turėjome butą netoliese ir pro šitą namą vis praeidavom. Namas labai krito į akis, jis buvo toks gyvas. Kai pamatėme, kad parduoda, susiradome šeimininką ir namą nusipirkome“, – pasakoja vilos šeimininkai.

Tiesa, pašnekovai tiksliai neįvardija, kiek prieš 12 metų kainavo įsigyti šį pastatą, tačiau patikina – kaina buvo išties didelė.

Viloje yra įrengti septyni kambariai, o aplink vilą driekiasi devynių arų sklypas

Šeimininkai priduria, kad dabar viloje yra įrengti septyni kambariai, o aplink vilą driekiasi devynių arų sklypas.

Nebėra kam rūpintis vila

Vilos šeimininkai išduoda, jog pirkdami šį pastatą turėjo visokių minčių, pavyzdžiui, čia įsikurti ir gyventi. Vis dėlto, sako jie, Palangoje smagu tik sezono metu.

Supratę, kad Palangoje gyventi neliks, pašnekovai nutarė įrengti vilą ir užsiimti kambarių nuoma. Tiesa, vilos šeimininkai net ir po 12 metų nuomos verslo savęs rimtais verslininkais nevadina – sako, kad nuoma užsiimdavo ribotai, dažniausiai viloje apsistodavo jų pažįstami žmonės.

„Vieną kitą poilsiautoją priimdavome, bet nesistengdavome viso namo užpildyti“, – apie nuomą pasakoja pašnekovai.

Vilos „Levanda“ šeimininkas išduoda, jog ir nuomotojus atsirinkdavo labai rimtai. Pavyzdžiui, šypsodamasis sako jis, merginų ar vyrukų grupeles priimdavo nenoriai – mat su tokiomis kompanijomis, pasakoja šeimininkas, galima visko sulaukti. Pašnekovas sako, kad dažniausiai į vilą pailsėti priimdavo poras arba šeimas su vaikais.

Vilos savininkai tęsia, kad ir patys vasaras leidžia viloje – gyvena čia du mėnesius, paskui grįžta į savo namus Vilniuje.

Nors šeimininkai sako be gali mylintys savo vilą, vis dėlto yra nutarę, jog atėjo laikas su ja atsisveikinti. Priežastis viena – vilos savininkai teigia, jog nebėra kam rūpintis vila. Pačių jų sveikata nebeleidžia aprėpti visos vilos, o ir darbuotojų Palangoje sunku rasti.

„Pažiūrėkite į skelbimus Palangoje – visi ieško darbuotojų. Anksčiau dar pasamdydavome ką nors, tačiau dabar arba darbuotojų sunku rasti, arba už kelių kambarių sutvarkymą nori tūkstančio eurų“, – teigia vilos savininkai.

Baigdami pasakoti apie savo vilą, šeimininkai išduoda – su vila atsisveikinti išties sunku.