Džiaugiasi rezultatais

Paskutiniame vaizdo įraše Aurimas parodė, kokie darbai toliau vyksta prie namelio ant vandens statybų. Vienas jų – saulės panelių ant stogo montavimas. Jų iš viso buvo sudėta 18, o bendras stogo svoris sieks maždaug 450 kg.

Beje, A. Valujavičius namelio statybas patiki ne tik į specialistų rankas, bet į darbus kimba ir pats. Jis intensyviai pluša prie vidinių namelio sienų, kurios šiuo metu dengiamos akmens vata. Aurimas prisipažino, kad šis darbas nėra toks lengvas kaip gali atrodyti. Kadangi supjaustant vatą, reikia prisitaikyti prie įvairių jau viduje išvedžiotų laidų, sumontuotų detalių ar joms paruoštų vietų.

„Tam reikia ir fantazijos“, – sakė jis.

Kol vidinės namelio sienos dengiamos akmens vata, darbai aktyviai vyksta ir išorėje. A. Valujavičius vaizdo įraše pademonstravo, kokia technika naudojama sukant lenteles ant išorinių sienų. Anot jo, šis darbas vyksta ne itin greitai, nes jis reikalauja kruopštumo. Aurimo tikinimu, vienai namelio sienai padengti lentelėmis reikia netgi savaitės, nors ji siekia vos 27 kv. m.

„Bet darbas atsiperka. Grožis – geras“, – džiaugėsi vyras.

Aurimas Valujavičius

Aurimo kelionės ir nuotykiai tęsiasi

A. Valujavičius taip pat atskleidė nemažai detalių apie savo kelionę dviračiu Naujojoje Zelandijoje.

Anot jo, būsimo projekto pradžia siekia dar 2019 metus. Tuomet Aurimas bandė „laimėti“ vizą „Work and travel“, kuri suteiktų galimybę tam tikrą laiką keliauti po šalį. Ir jam pasisekė, jis savo rankose turėjo vizą į Naująją Zelandiją. Taigi jis pradėjo planuoti kelionę į tą šalį ir netgi visą projektą pavadino „Zelandijos zigzagas“.

Deja, visus planus sugriovė prasidėjusi koronaviruso pandemija.

„Tai buvo skaudus smūgis, nes viza galioja metus laiko. Per tuos metus reikėjo atvykti į Naująją Zelandiją, kad ji aktyvuotųsi. Tie metai prabėgo su koronavirusu. Nors aš „palaidojau“ vizą, bet „nepalaidojau“ projekto. Žinojau, kad ten keliausiu, bet turbūt kitokiais būdais. Visai netikėtinai prieš plaukimą Atlantu gavau pranešimą iš Naujosios Zelandijos valdžios, kad viza yra pratęsiama“, – pasakojo A. Valujavičius.

Ir tuomet metas buvo nepalankus, todėl jis vėl negalėjo pasinaudoti viza. Tačiau Naujojoje Zelandijoje gyvenantis bičiulis jį nuramino ir pasakė, kad savo planus dėl jis galės įgyvendinti ir su turistine viza, kurios galiojimo laiką bus galima pratęsti.

Naujojoje Zelandijoje Aurimas dviračiu planuoja įveikti daugiau nei 8000 km per kalnus, ledynus ir lygumas. Kelionę jis ketina pradėti kovo pradžioje.

Jeigu norite daugiau sužinoti apie tai, kaip vyksta A. Valujavičiaus namelio ant vandens statybos ar apie jo laukiančią kelionę, žiūrėkite Delfi TV laidoje „Aurimo būstas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)