Būsto dizaino idėjas dalijantys internetinio puslapio „Freshome“ leidėjai pasiūlė keletą šiuolaikiško dekoro Kalėdų tema sprendimų, iš kurių neabejotinai pavyks pasisemti įkvėpimo. Juk jau tikriausiai žinote, kaip norite jaustis šiais metais per Kalėdas?

Toliau rasite konkrečių patarimų, kaip išdekoruoti kambarius, papuošti Kalėdų eglę ir židinį bei padengti stalą, kad per šventinius pietus šeimos rate triumfuotų santarvė ir visi jaustųsi smagiai. Matyt, nereikia nė sakyti, kad būtiniausi šventinio stalo atributai – tai gera nuotaika, nuoširdumas ir artimi žmonės, su kuriais būtų galima dalytis pakiliais jausmais. Todėl nesvarbu, ar pasirinktos kalėdinės dekoracijos bus ramios ir vienspalvės, ar žaižaruos spalvotomis girliandomis, žinokite, kad apgalvotos kompozicijos visada pasiteisina.

Miško įkvėptos Kalėdos

Jei pasistengsite, kad kalėdinės dekoracijos atitiktų kokią nors konkrečią temą, rezultatas turėtų maloniai nustebinti. Nepagailėkite žalumos ir per šventes pasijusite tarytum miške. Šį įspūdį deramai sustiprins pliušiniai meškučiai ir natūralaus medžio tekstūros bei daiktai.

Kalėdinių dekoracijų idėjos

Girliandos ir plunksnos

Židinyje spragsinti ugnelė ypač maloniai nuteikia šaltokais žiemos vakarais, na, o jei kambarį išdekoruosite puošmenomis iš plunksnų, teliks pakabinti kalėdinį vainiką ir aplinka padvelks Kalėdomis. Mistinei atmosferai sukurti tereikia kelių žybsinčių lempelių. Rinkitės, kas jums labiausiai prie širdies, tik pasistenkite, kad puošmenos neužgožtų erdvės.

Pačios šviesiausios Kalėdos

Tiktai įsivaizduokite, koks džiugesys užplūsta sielą, kai per Kalėdas susirenka brangiausi žmonės, o aplinkui dominuoja tik šviesūs ir jaukūs tonai. Sidabro, aukso ir geltonos spalvos dekoracijos puikiausiai tiks reikšmingai šventei šeimos rate.

Kalėdų eglė po arka

Netipinė erdvė gali pasiūlyti neįprastų namų puošimo idėjų. Jeigu kambaryje yra arka, nuo jos svyrančios eglių šakos suteiks patalpai dar daugiau jaukumo.

Kalėdinių dekoracijų idėjos

Visiška askezė

Matyt, nereikia nė sakyti, kad prieš šventes reikia susitvarkyti, bet šįkart pamėginkite susitvarkyti kapitališkai. Jeigu atsikratysite visko, kas nereikalinga, ir kambary teliks tik tai, kas būtiniausia (vos vienas kitas baldas, tarkim), švęsti Kalėdų susirinkusių žmonių neblaškys jokie pašaliniai dirgikliai ir visą dėmesį jie galės skirti bendravimui. Tikrai nereikia traukti iš dėžių metų metus kauptų dekoracijų – vienui viena kalėdinė eglutė tikrai paskleis kalėdinę nuotaiką.

Kalėdinių dekoracijų idėjos

Lange išstatyta Kalėdų eglė

Kambario lange išstatyta Kalėdų eglė sukuria džiugią nuotaiką ne tiktai viduje, kur jauku ir šilta, bet ir lauke. Ji taip ir kviečia švęsti, džiaugtis ir dalytis gerumu.

Paprasta, bet veiksminga

Tradicinėje svetainėje arkiniais langais kalėdinę nuotaiką pavyks prisišaukti spalvomis ir supakuotų dovanėlių dekoracijomis. Nieko papildomo tikrai nereikia, kad kambarį užplūstų džiugi atmosfera.

Kalėdinių dekoracijų idėjos

Kalėdos tarp laukinių gyvūnų

Jeigu atrodo, kad kambary pernelyg tuščia, pagyvinti aplinką pavyks pasitelkus gyvūnų atvaizdus. Virš židinio pakabintas balto žirgo paveikslas gali nuteikti rimčiai ir susikaupimui. Visgi gyvūno žvilgsnis pažadina ir šiltus jausmus. Jokių papildomų židinio puošmenų tikrai neprireiks, o visą dėmesį prikaustys baltai apipurkšta, it apsnigta eglutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)