Šįkart laidos „Kada įkurtuvės?“ komanda sveikinasi iš pačios Žemaitijos. Čia gyvenantis S. Kalnius laidos komandai ne tik aprodė savo paties pastatytą namelį, bet ir papasakojo daug įdomių istorijų.

Kaip pasakoja Sigitas, dar nuo vaikystės jis domėjosi gamta. Kartą ja susižavėjęs, ėmė skaityti knygas ir žurnalus apie gamtą, o ypač jo dėmesį patraukė įvairūs paukščiai. Laikui bėgant vyras atrado ir savo hobį – inkilų paukščiams gamybą. Dėl šios priežasties Sigito valdose galima išvysti inkilų, tiesa – skirtų ne tik paukščiams, bet ir, pavyzdžiui, voverėms.

Įsigijęs 3,5 hektarų sklypą, pirmiausia Sigitas čia planavo įrengti inkilų dirbtuves, vėliau – savo ofisą. Galiausiai čia iškilo ir Sigito rankomis statytas namelis, į kurį dabar gali užsukti ir atostogautojai.

„80 proc. šio namelio yra iš panaudotų medžiagų“, – apie savo paties suręstą pastatą pasakoja laidos herojus.

Jis priduria, jog visos namelio statybos jam atsiėjo apie 10 tūkst. eurų, o papildomų išlaidų reikėjo nameliui reikalingai įrangai.

Laidoje „Kada įkurtuvės?“ ne tik pamatysite, kaip iš vidaus atrodo „Pelėdų namas“, bet išgirsite daugiau neįtikėtinų Sigito istorijų.