Teko paragauti karčios patirties


Šį kartą laidos „Kada įkurtuvės?“ komanda lankėsi Senuosiuose Trakuose, kur juos pasitiko besišypsanti būsto šeimininkė Agnė Ganchev. Ir nė neįtartum, kad svajonių būsto paieškos pradžioje vyko itin skaudžiai.

„Su pirmu būstu mums nepasisekė, kaip ir dar turbūt 60 žmonių. Tai buvo vienas iš didesnių kvartalų statomų Lentvaryje, pavadinimu „Baltai“. Jau praėjo maždaug pusantrų metų, iki šiol nesame atgavę pradinio įnašo, namas nėra pastatytas, o teismai toliau tęsiasi“, – kalbėjo Agnė.

Anot jos, pagrindinė problema buvo ta, kad namai buvo statomi kaip ūkinės paskirties, o pirkėjai apie tai nebuvo informuoti.

„Didesniame kvartale būstą perkantiems žmonėms galėčiau patarti būtinai pasikalbėti su ten jau gyvenančiais asmenimis iš gretimų namų. Tikėtina, kad jie turės daugiau informacijos, žinos visas kvartalo paslaptis“, – tikino moteris.

Ji neslėpė, kad po tokios karčios patirties buvo atsiradusi baimė vėl būti pagautai.

„Tačiau noras turėti namą niekur nedingo. Pirkdami antrą būstą, viską labai nuodugniai tikrinome, netgi buvome pasikvietę statybų ekspertą“, – sakė Agnė.

Interjerą kūrė patys


Pašnekovė tikino visuomet turėjusi viziją, kokio namo ji norėtų. Moteris svajojo apie vieno aukšto būstą, kad viskas būtų lengvai pasiekiama. Taip pat jai buvo svarbu patogus išplanavimas ir kad aplink būtų bent šiek tiek gamtos.

Agnė patikino, kad namą Senuosiuose Trakuose įsigijo 85 proc. baigtumo, o apdailos darbams ji pasirinko ne pavienius meistrus, o rangovų įmones.

„Susidūriau su tuo, kad pas meistrus buvo labai ilgos eilės – net iki metų. Ypač pas tuos, kurie yra rekomenduojami. Tuomet susisiekiau su daug rangovų įmonių. Daugeliu atveju ten netgi kainos buvo mažesnės nei pas meistrus. Be to, man atrodė, kad taip yra saugiau, nes pasirašomos sutartys“, – kalbėjo moteris.

Namų, kuriuose gyvena Agnė su antrąja pusę, interjerą kūrė pati savo rankomis, nors iki tol niekada to nėra dariusi.

„Tai mano pomėgis ir aistra. Dar net neturėdama ir neplanuodama turėtų namų, nuolat sekdavau įvairius interjero dizainerius. Aš net nedvejojau, kad viską darysiu pati. Dabar lyg ir viskas pabaigos link. Man darosi liūdna ir tarsi prasideda „postatybinė“ depresija: o kas toliau. Vis norisi dar kažką daryti“, – atviravo moteris.

Anot Agnės, ji kurdama namų interjerą laikėsi taisyklės – nedaryti nieko, kas gali greitai atsibosti arba išeiti iš mados. Todėl ji visus akcentus rinkosi pagal tai, kad jie atrodytų stilingai ir po kelių metų.

Žmonėms, kurie pasiryžę patys kurti namų interjerą, Agnė pataria neskubėti ir iš anksto pradėti apie tai galvoti.

Kaip atrodo Agnės ir jos antrosios pusės namai bei jų interjeras žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją