T. Maleckas Delfi TV laidoje „Kada įkurtuvės“ pasakoja prieš kurį laiką apsisprendęs statyti namą. Sklypo paieškos jį atvedė į Kauno rajoną. Čia jis pasakoja radęs tinkamiausią vietą savo svajonių namui, su architektu parengęs projektą ir kibęs į darbus – namą jis norėjo statyti pats.

„Žinių apie statybas nebuvo, nė piršto prie statybų prieš tai nebuvau pridėjęs. Bet mano toks būdas – man patinka pačiam daryti dalykus. <...> Tiesiog, reikia kišti nagus ir viską daryti pačiam“, – sako pašnekovas.

Tačiau vyras pripažįsta, kad klaidų buvo padaryta. Pasak jo, armatūrą pamatams jis lankstęs pats. Užtruko tris savaites, kai tuo tarpu meistrams už tokį darbą jam būtų tekę sumokėti 200 eurų. Apskritai, T. Malecko teigimu, statant namą pačiam reikia įvertinti, kad visi darbai eisis daug lėčiau nei samdant darbininkus.

„Nuo pirmo blokelio iki paskutinio truko trylika mėnesių, kai kaimynai, pradėję statybas tuo pačiu metu, tik su samdytais darbininkais, visa tai padarė per pora mėnesių“, – pasakoja pašnekovas.

Jis taip pat pasakoja norėjęs name aukštų lubų, tokias su architektu ir projektavo, tačiau neapgalvojo, kad aukštos lubos riboja apšvietimo galimybes. Taip pat – gartraukio pasirinkimą. Šios detalės išryškėjo jau tik planuojant baldus ir buitinę techniką.

Būsimas naujakurys sako nekišęs nagų prie stogo dengimo, santechnikos, elektros instaliacijos darbų. Tačiau pats įsirengė šildomas grindis, išvedžiojo name vėdinimo sistemą.

Namo viduje, kaip ir išorėje, vyrauja tamsios spalvos interjero sprendimai. Idėjų, pasak T. Malecko, buvo semtasi iš soc. tinklų. Nuo statybų pradžios iki namo interjero baigimo jau yra praėję 4 metai. Pasak pašnekovo, 2018 metus buvo nupirktas sklypas, 2019 metais pradėti statyti namo pamatai. Statybos ir įrengimas truko ketverius metus.

Kokių dar klaidų pasitaikė statant šį namą ir kaip atrodo jo vidus, žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją