Po kelionių Žemaitijoje laidos „Kada įkurtuvės?“ komanda ir vėl sveikinasi iš Vilniaus. Šįkart žiūrovams savo namų duris atveria vilniečiai Vytautas ir Indra, kurie gali pasigirti sukūrę išties unikalų būstą.

Kaip pasakoja laidos herojus Vytautas, kai pora ėmė svarstyti apie naujus namus, jai kilo idėja įsikurti kuo arčiau gamtos ir pabėgti nuo miesto šurmulio. Tiesa, pašnekovas tikina, jog buvo kilę dvejonių dėl vaikų ateities, tačiau sutuoktiniai vis dėlto priėmė sprendimą iš miesto išsikelti.

O ir pačias žemės sklypo radybas Vytautas vadina netikėtomis. Anot pašnekovo, šį žemės sklypą, kurį ir įsigijo, išvydo vos pirmą kartą atsidarę nekilnojamojo turto skelbimų portalą.

„Atvažiavom, pamatėm, sklypas lipo ir kitų nebežiūrėjome“, – komentuoja Vytautas.

Jis papildo, jog žemės sklypo plotas driekiasi per 13,5 arų, o dalį sklypo laidos herojai sako besidalinantys su kaimynais. Bendroje erdvėje iškastas tvenkinys.

Pačiame kieme stovi ir namelis vaikams, kaip iš akies luptas tikrasis gyvenamasis namas. Vytautas patikina, jog tokia ir buvo idėja – pastatyti atžaloms tokį namelį, kuris būtų panašus į tikrąjį.

Galiausiai laidos komanda užeina ir į Vytauto bei Indros namus. Tai, kaip atrodo neįprastai jaukus būstas, gyvų augalų siena ir kiti netikėti sprendimai, žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“.