Kokių trąšų reikia pinigų medžiui: kaip priversti augalą žydėti

Kad pinigų medis gerai augtų, nesirgtų ir pradėtų žydėti, jam reikia kalio.

Kad augalas turėtų stiprią šaknų sistemą ir išleistų naujus ūglius, jam reikia fosforo, kuris suteiktų gyvybingumo. Pinigų medžiui taip pat reikia nedidelio kiekio azoto. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad dėl azoto pertekliaus pinigų medis gali žūti.

Norint, kad pinigų medis žydėtų, rekomenduojama jį kiekvieną rudenį maitinti maltų kiaušinių lukštų, medžio pelenų ir cukraus mišiniu. Kiaušinių lukštai suteiks augalui reikalingo kalcio.

Medžio pelenai yra galingas naudingų mineralinių medžiagų šaltinis, nes juose yra kalcio, fosforo, kalio ir azoto. Cukrus prisotina gliukoze, kuri suteikia augalams energijos, o tai išprovokuoja naujų ūglių augimą ir padeda pagreitinti žydėjimą.

Trąšoms paruošti reikia:

1 valgomojo šaukšto maltų kiaušinių lukštų;

1 valgomojo šaukšto medžio pelenų;

1 arbatinio šaukštelio cukraus.

Kruopščiai sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir išbarstykite dirvos paviršiuje. Tada švelniai supurenkite dirvą, kad augalas iš trąšų gautų kuo daugiau naudingų medžiagų.

Tada palaistykite pinigų medelį taip, kad sudrėktų visas dirvos sluoksnis. Šį maitinimą reikėtų atlikti 2-3 kartus, tada pinigų medelis džiaugsis savo spalva.