Tiesa, šio namo gyventojai pamiršo apie kitus eismo dalyvius. Įvažiavimas yra aukštesnis negu šaligatvis, kuris tiesiog į jį atsiremia, blokuojant tolimesnį kelią pėstiesiems. Komentaruose po įrašu gyventojai jau spėlioja, kaip žiemą traktoriai tvarkys šaligatvius. Kiti įsivaizduoja, kaip naktį važiuojant paspirtuku gyventojai, nepamatę kliūties, tiesiog atsitrenkia į šį įvažiavimą.

„Darbai atlikti neturint kasimo leidimo, dėl jo išdavimo į savivaldybę kreiptasi nebuvo. Savivaldybė kreipsis į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, kad būtų atliktas patikrinimas. Savo ruožtu savivaldybė skaičiuos, kiek galėtų kainuoti padarinių nuardymo ir šaligatvio atstatymo darbai“, – komentuoja Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Anot jo, savivaldybė taip paprastai šio klausimo nepaliks. Jie reikalaus, kad šaligatvis būtų atstatytas, o tai turėtų padaryti įvažiavimą įsirengę asmenys. Jeigu pastarieji nesutiks, savivaldybė pati imsis atstatymo darbų, o iš įvažiavimą savavališkai įsirengusių savininkų reikalaus žalos atlyginimo.

Gyventojai teigia, kad juos liūdina, kuomet pamatę nuotrauką iš karto supranta, kad tokia situacija įvyko Vilniuje, šalies sostinėje. „Kaip vienas autofilas svarbesnis už dešimtis pėsčiųjų. Vilniaus klasika“, – rašoma komentare po įrašu.

Kiti teigia, kad galima buvo iš abiejų įvažiavimo pusių palikti nusileidimus. Tokiu atveju gal ir skandalo nebūtų, ir atstatinėti šaligatvio niekam nereikėtų.