Kodėl verta sodinti paparčius


Paparčiai paprastai sodinami sode, palei tvoras ir takus. Jis sukuria jaukumą ir gražiai atrodo, nereikalauja daug saulės ir reguliaraus laistymo. Tačiau, be to, jis turi ir kitų privalumų:

Pasak kai kurių prietarų, šis augalas neša sėkmę, teigiamai veikia irzlius ir agresyvius žmones, taip pat laikomas meilės talismanu.

Tačiau šis augalas turi ir kitų pusių.

Kas nutiks, jei kieme pasodinsite papartį - pranašystės ir prietarai, tikros priežastys


Atrodytų, kad jei yra tiek daug privalumų, tai kodėl negalima kieme pasodinti paparčio?

Egzistuoja prietarai, kurie teigia, kad augalas gali pritraukti nešvarią jėgą ir semia energiją iš aplinkinių.

Taip pat sakoma, kad jei papartis užaugo pats, tai neša sėkmę, tačiau jo neverta sodinti patiems.
Paparčiai

Objektyviai žiūrint, yra nemažai priežasčių, kodėl nereikėtų sodinti paparčio kieme, ypač šalia namų:

Paparčiai taip pat gali sukelti alergiją linkusiems žmonėms.

Be to, paparčių sklype nelengva atsikratyti – kai kurios rūšys sudaro tankius sąžalynus ir plinta kaip piktžolės, išstumdamos kitus augalus.

Tai viena iš priežasčių, kodėl paparčių negalima sodinti darže, kitaip teks nuolat stabdyti augalo augimą ir riboti jo augimą.

Todėl jei norite grožėtis paparčiu, pasodinkite jį atokiame sodo kampelyje, kur jis niekam netrukdys ir neužgoš kitų augalų.

Papartis namuoseženklai ir tiesa


Ką papartis atneša į namus? Namų papartis turi nemažai savo privalumų. Egzistuoja nuomonė, kad šį augalą gera laikyti namuose – jis išsaugo juose harmoniją, pritraukia finansinę gerovę, valo erdvę nuo neigiamos energijos.

Yra ir kita nuomonė – manoma, kad bute esantis papartis, priešingai, gali sukelti ligą, nes iš gyventojų atima energiją.

Tai iš dalies tiesa: augalas sugeria daug deguonies, todėl jo negalima statyti miegamajame ar vaikų kambaryje, nes ryte gali skaudėti galvą. Be to, kaip minėta anksčiau, šis augalas gali turėti nepalankų poveikį alergiškiems žmonėms.

Tuo tarpu bet kuriame kitame kambaryje ar viešose vietose tokio neigiamo poveikio nebus, priešingai - augalas drėkins orą. Taip pat pastebėta, kad jis sugeria buitinių prietaisų skleidžiamą spinduliuotę, todėl papartį pravartu statyti šalia jų.