Pirmajame vilniečių sukurtame vaizdo įraše galite išvysti, kaip atrodė lūšnelė ją tik nusipirkus. Gintarė po šį statinį surengė tikrą ekskursiją ir aprodė slapčiausias lūšnelės vietas. Apie pirmuosius įspūdžius skaitykite čia.

Antroji istorijos dalis – jau apie darbus lūšnelėje. Vilniečiai žiūrovams parodė, kokius pirmuosius tvarkymosi darbus atliko lūšnelėje, kokių netikėtų daiktų joje rado ir kaip jų kelionė į lūšnelę tapo ekstremali. Apie tai skaitykite čia.

Trečiame vaizdo įraše Gintarė ir Klaudijus parodė, kokį didelį darbą nudirbo tvarkydami lūšnelę, o vėliau atsakė ir į žiūrovams kylančius klausimus. Apie tai skaitykite čia.

Gintarės ir Klaudijaus lūšnelė

Nusipirko seną lūšnelę

Jei dar nespėjote susipažinti su Klaudijumi ir Gintare, tai galite padaryti dabar. Kaip pasakoja Gintarė, nors pora gyvena pačioje sostinės širdyje ir tiesiog dievina savo senamiesčio dvasia alsuojantį butą, visgi pirmai progai pasitaikius sprunka kuo toliau nuo civilizacijos.

Pavyzdžiui, sako Gintarė, vasaromis miestą pora iškeičia į vienkiemį, kurio neranda net navigacija.

„Kartu esame jau 10 metų ir galvojome, kad šiemet gal jau pagaliau susituoksim, bet vietoje to nusipirkome lūšnelę, kurią bandysime paversti trobele“, – šypsodamasi sako Gintarė.

Lūšnelė, kurią vilniečiai bandys paversti trobele, yra 65 km nuo sostinės ir vos 5 min. kelio nuo poros pamėgto vienkiemio. Pačios lūšnelės plotas siekia 40 kv. metrų, o kartu su ja pora įsigijo ir 2,7 ha sklypą. Už visą šį pirkinį Gintarė ir Klaudijus sumokėjo 9 tūkst. eurų.

Kaip tikina vilniečiai, lūšnelės raktą jie gavo 2024 metų sausį, o darbus pradėjo iškart po mėnesio.

Gintarės ir Klaudijaus lūšnelė

Sunkiausias darbas – palėpės tvarkymas

Į lūšnelę atvykę Gintarė ir Klaudijus toliau pasiraitojo rankoves ir ėmėsi kitų, ne ką mažiau svarbių darbų. Tiesa, vilniečių pasidalintame vaizdo įraše matyti, jog kelias link lūšnelės – vis dar sunkiai pravažiuojamas. Kaip paaiškino Gintarė – tokią kelio būklę nulėmė ja važinėjusi sunkioji technika.

„Kai nusipirkome lūšnelę, ji buvo netoli miško, o dabar jis iškirstas. Labai liūdna pro tokį mišką vaikščioti. <...> Miško kirtimo technika sugadino mums kelią. Susisiekėme su kaimo seniūnu, sakė, kad mes ne pirmieji kreipėmės“, – situaciją komenatavo Gintarė.

Kol vilnietė vaikštinėjo lūšnelės apylinkėse, Klaudijus ėmėsi vieno kol kas sunkiausių tvarkymo darbų. Lūšnelės palėpėje buvo daug šieno ir samanų, kurias Klaudijus iškuopė. Tiesa, šis darbas – nelengvas, mat per dvi valandas Klaudijui pavyko iškuopti tik ketvirtadalį palėpėje buvusių šiukšlių.

Apie tai, kaip Klaudijui sekėsi tvarkyti palėpę, o Gintarei – genėti prie lūšnelės augančius medžius, galite pamatyti vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją