„Savivaldybė yra pradėjusi procedūras dėl negyvenamo pastato, esančio T. Ševčenkos g. 17 pastato vidiniame kieme, pripažinimo bešeimininkiu. Pastatas yra nuo gatvės tolimesniame sklypo kampe, prie Švitrigailos g. 7A ir T. Ševčenkos g. 19A pastatų“, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas.

Anot specialisto, šis pastatas jau liepą buvo įtrauktas į statinių, kurie neturi savininko arba kurių savininkas yra nežinomas, apskaitą. Informacija apie tai yra paskelbta savivaldybės puslapyje. Jeigu iki kitų metų liepos 29 d. šeimininkas taip ir neatsiras, savivaldybė kreipsis į teismą su prašymu pripažinti turtą bešeimininkiu.

„Teismas taip pat gali nuspręsti turtą nuosavybės teise perduoti savivaldybei. Tokiu atveju savivaldybė spręstų dėl tolesnio pastato panaudojimo, pardavimo arba griovimo“, – komentuoja specialistas.

Savo puslapyje savivaldybė pasidalino turto nuotrauka. Pastato būklė nėra pati geriausia, todėl veikiausiai savivaldybei reikėtų jį nugriauti, o jo vietoje įrengti kažką kito. Visgi tokie projektai galėtų būti įgyvendinti tik po metų, kai pasibaigs laikotarpis, per kurį gali būti surastas šeimininkas.