„Delfi Būstas" atsiųstame pranešime spaudai pranešama apie Molėtuose esančio viešbučio „Belvilis“ pardavimą.

„Krizė gali būti iššūkių ir neribotų galimybių metas. Juolab, kad pasibaigus karantinui ekonomistai prognozuoja mažėjančias keliones į užsienį ir atsiveriančias naujas galimybes vietiniam turizmui”, – pranešime sako Vaidas Barakauskas, „Belvilio“ savininkas.

Kompleksas užima 3,8 ha teritoriją. Jį sudaro 8 poilsiniai nameliai, pagrindinis pastatas su 10 dviviečių kambarių ir dviem liukso numeriais bei SPA centru su baseinu ir dviem pirtimis, dideliu restoranu, konferencijų sale. Visi šie pastatai sudaro apie 2.22 tūkst. kvadratinių metrų plotą. Kompleksas taip pat turi nuosavą paplūdimį su valtimis bei lauko teniso-krepšinio aikštyną.

„Kiekvienas etapas turi pradžią ir pabaigą. Kas nesikeičia – tas numiršta, – teigia V. Barakauskas. – Todėl poilsiavietei ieškoma naujo operatoriaus, kuris būtų pasirengęs naujoms aukštumoms.“

V. Barakausko teigimu, ilgalaikiam operatoriui pirmiems metams bus suteikiamos lengvatinės sąlygos.

Pasak jo, šiuo metu viešbučio kolektyvas, kaip ir visas turizmo sektorius, yra priverstinose prastovose.

Praėjusių metų pradžioje „Belvilio“ kaina aukcione buvo sumažinta trečdaliu iki 1,4 mln. eurų, t.y. 630 eurų už kvadratinį metrą. Į tai įeina visa teritorijoje sukurta poilsinė infrastruktūra.

„Viliuosi, kad naujasis viešbučio savininkas sieks tęsti sukurtą verslą, kuris labiausiai grindžiamas kokybišku bendravimu su klientais, – sako V. Barakauskas. – Toks verslas įprastai domina tuos, kurie nenustygsta be veiklos ir nebijo atsakomybės bei nori išvengti galybės su statymu susijusių finansinių įsipareigojimų, įvairių leidimų, tikrinimų ir kitų įkurtuvių rūpesčių“.

Per 15 veiklos metų „Belvilis“ yra pelnęs daugybę apdovanojimų. 2009 metais „Belvilis“ buvo pripažintas geriausiu rekreacinės architektūros statiniu. Daugybėje tarptautinių simpoziumų „Belvilis“ buvo ir yra pristatomas kaip geriausiai įsiliejęs į aplinką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)