Ispanijoje nekilnojamojo turto specialiste dirbanti, įmonės „Sonata Estate“ įkūrėja Sonata Puškovaitė teigia, kad vienas geriausių pasirinkimų – Kosta del Solio pakrantė. Turtinga kultūra ir istorija pasižymintis regionas čia atvykstančius stebina savo nepakartojamu kraštovaizdžiu ir veržliu, kosmopolitišku gyvenimo būdu, kuris dažną vilioja čia pasilikti ilgam, skelbiama pranešime spaudai.

Gyvenimo būdas lauke

Bene viena svarbiausių šio regiono populiarumo priežasčių – klimatas. Vidutiniškai per metus čia būna daugiau nei 300 saulėtų dienų, todėl tai ideali vieta šilumos mėgėjams ir visiems, kam patinka poilsis gamtoje. Tokio klimato dėka Kosta del Solio regione esantys Ispanijos miestai gyvi ištisus metus.

„Kosta del Solis garsėja savo paplūdimiais, tačiau daugelis nežino, kad vos kelios minutės nuo pakrantės driekiasi Andalūzijos kalvos, kuriomis galima vaikščioti valandų valandas, o jose beveik nesutikti žmonių. Žygių mylėtojai gali mėgautis gamta, keliaudami į kalnuotas Siera de las Nieves, Serranía de Ronda ir Siera Blanca kalnų vietoves, kuriose yra įspūdingų kraštovaizdžių ir gausu laukinės gamtos“, – teigia S. Puškovaitė.

NT Ispanijoje

Pritaikyta šeimoms su vaikams

Be klimato ir gamtos grožio, šis regionas siūlo daugybę privalumų, kurie ypač svarbūs šeimoms. Kaip teigia S. Puškovaitė, Kosta del Solis turi gerai išvystytą švietimo sistemą, apimančią aukštos kokybės valstybines ir privačias, taip pat ir tarptautines mokyklas, kuriose mokymas vyksta įvairiomis kalbomis. Tai suteikia galimybę vaikams tęsti mokslus nepriklausomai nuo jų kilmės šalies.

„Kosta del Solio regionas yra žinomas dėl savo saugumo ir bendruomeniškumo, kas sukuria palankią aplinką vaikų auginimui. Šis regionas taip pat siūlo įvairias laisvalaikio ir sporto veiklas vaikams, įskaitant plaukimo, teniso, futbolo ir jodinėjimo pamokas. Čia gausu parkų, žaidimų aikštelių ir paplūdimių, kur šeimos gali praleisti laiką kartu. Puikiai išvystyta ir sveikatos priežiūros sistema, kuri užtikrina, kad medicininė pagalba visada būtų pasiekiama. Dėl šių priežasčių Kosta del Solis yra ideali vieta šeimoms, ieškančioms aukštos gyvenimo kokybės, saugumo ir daugybės galimybių savo vaikams“, – pasakoja pašnekovė.

Platus būstų pasirinkimas

Kaip teigia S. Puškovaitė, Kosta del Solis šiuo metu yra viena iš patraukliausių nekilnojamojo turto rinkų Europoje, pritraukianti tiek investuotojus, tiek poilsiautojus iš viso pasaulio. Šis regionas, dar kitaip žinomas kaip „Saulės pakrantė“, yra nusidriekęs Andalūzijoje, palei pietinę Ispanijos dalį. Kosta del Solio regionui priklauso itin prabangios vietos, tokios kaip: Marbelja ir Puerto Banusas, kur renkasi garsiausi pramogų pasaulio atstovai. Specialistė priduria, kad nekilnojamojo turto rinka čia yra itin įvairi ir gali patenkinti įvairių pirkėjų poreikius bei biudžetus.

„Prabangių vilų pasirinkimas Kosta del Solyje yra itin platus – nuo modernių, minimalistinio stiliaus rezidencijų iki tradicinių, andalūziško stiliaus namų. Daugelis šių vilų siūlo kvapą gniaužiančius vaizdus į Viduržemio jūrą, privačius baseinus ir erdvias terasas. Tokie objektai dažnai yra įsikūrę prestižiniuose rajonuose, kaip Marbelja, Puerto Banusas ar Sotograndė, kur gyvenimas pasižymi išskirtiniu privatumu ir prabanga.

Be vilų, Kosta del Solis taip pat siūlo platų modernių apartamentų pasirinkimą. Šie būstai yra statomi pagal aukščiausius standartus, su naujausiomis technologijomis, suteikiančiomis komfortą ir saugumą. Daugelis apartamentų kompleksų turi bendrus baseinus, sporto sales, SPA centrus ir kitus patogumus“, – teigia nekilnojamojo turto ekspertė.

Pinigai

Specialistė priduria, kad investavimas į nekilnojamąjį turtą Kosta del Solio regione taip pat gali būti finansiškai naudingas. Pasak jos, didėjanti turistų srautų ir nuomos paklausa garantuoja gerą grąžą iš nuomos investicijų. Be to, šio regiono nekilnojamojo turto kainos pastaraisiais metais nuolat kyla, todėl nekilnojamasis turtas čia yra laikomas saugia ir pelninga ilgalaike investicija.

Kiek kainuoja NT Ispanijoje?

Kad pastaruoju metu auga lietuvių susidomėjimas NT Ispanijoje, patikina ir brokere įmonėje „IS Real Estate“ dirbanti Sonata Norkienė. Pasak jos, dabar apie 30 proc. į Ispaniją atvykstančių lietuvių įsigyja būstą, o likusieji atvažiuoja apsižiūrėti.

„Labai daug atvykstančių nori apžiūrėti NT, kurį galėtų įsigyti, jei keistųsi situacija Lietuvoje“, – komentuoja S. Norkienė. Ji priduria, kad išaugusį lietuvių susidomėjimą NT Ispanijoje smarkiai nulėmė karas Ukrainoje – mat didžioji dauguma būsto minėtoje šalyje ieškančių tautiečių pabrėžia, kad situacija Lietuvoje yra įtempta ir neaiški.

Kita vertus, sako S. Norkienė, yra ir tokia dalis lietuvių pirkėjų, kurie NT ieško investicijai. Anot pašnekovės, dažniausiai tai yra Vilniaus investuotojai, kurie sostinėje nusprendžia parduoti dalį savo būstų Vilniuje ir įsigyti NT Ispanijoje.

„Tik 5 proc. mūsų agentūros klientų NT nusiperka gyvenimui. Didžioji dauguma perka su tikslu nuomoti, uždirbti pasyvias pajamas ir į Ispanijoje esantį būstą atvykti atostogoms porą kartų per metus“, – tendencijas komentuoja pašnekovė.

Ji papildo, kad Ispanijoje NT turintys lietuviai išties dažnai renkasi tokį modelį, kai vasaros sezono metu savo turimą būstą išnuomoja, o šaltuoju sezonu čia atvyksta gyventi patys.

Galiausiai S. Norkienė apibūdina būstus, kuriuos Ispanijoje dažniausiai įsigyja lietuviai. Anot pašnekovės, dažniausiai lietuviai ieško vieno dviejų miegamųjų būsto, už kurį sumokėtų apie 100-150 tūkst. eurų. Už tokią pačią sumą lietuviai įsigyja būstus ir priemiesčiuose, tik šiek tiek didesnius, pavyzdžiui, su kiemeliu, baseinu ir terasa. Kaip pastebi NT brokerė, lietuviai, kurie turi didesnį biudžetą, pavyzdžiui, 200-250 tūkst. eurų, dairosi namų, o ne butų.