Šią savaitę internautų dėmesį patraukė skelbimas apie Vilniuje, Naujininkų rajone, išnuomojamą butą. Tai – 11 kv. m. būstas, kuriame nei dušo kabina, nei tualetas nėra atskirti nuo gyvenamosios erdvės, o atstumas tarp lovos ir virtuvinio komplekto siekia vos pusmetrį (skaityti čia).

Vis dėlto, tokios kvadratūros butų Vilniuje, o ir kituose miestuose, yra daugiau. Specialistai teigia, jog tokie būstai nesudaro reikšmingos nekilnojamojo turto (NT) nuomos rinkos dalies, tačiau sutaria – kol tokie būstai siūlomi, atsiras ir juose norinčių gyventi nuomininkų.

Šįkart NT specialistų klausiame, kaip istoriškai Lietuvoje susiformavo tokios mažos kvadratūros būstai, ar juos galima lyginti su pasaulyje populiarėjančiais mažais būstais ir kurie gyventojai dažniausiai linkę išsinuomoti tokius butus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)