Mikrobangų krosnelė – nepamainoma pagalbininkė virtuvėje: sutaupo laiko, jei skubame ar tiesiog tingime šildyti maistą ant viryklės. Jei norime, kad šis prietaisas tarnautų kuo ilgiau, turėtume jį valyti dažniau negu kartą per metus. Sužinokite, kaip tai padaryti teisingai.
Kaip valyti mikrobangų krosnelę
Mikrobangų krosnelė naudojant neišvengiamai užsiteršia: blogas kvapas, riebalų nuosėdos, maisto likučiai ne tik erzina, bet ir gali pakenkti krosnelės funkcionavimui. Taigi valyti mikrobangų krosnelę reikėtų iš karto, kai tik ji užsiteršia, o profilaktinį „valymą“ reikėtų atlikti bent kartą per mėnesį. Dažniausiai užtenka ištraukti ir nuplauti besisukantį padėklą, nuvalyti sieneles ir durelių stiklą – tiek iš vidaus, tiek iš išorės.
Išvalyti mikrobangų krosnelę galite savarankiškai, pasitelkę paprasčiausias priemones ar buitinius valiklius.
1. Kaip valyti mikrobangų krosnelę vandeniu
Vienas iš paprasčiausių valymo būdų – visas krosnelės dalis tiesiog nuplauti vandeniu. Jis įveiks šviežias riebalų dėmes ir nešvarumus.
Jums reikės:
- gilaus dubens, kuris yra tinkamas naudoti mikrobangų krosnelėje;
- 200 ml vandens;
- indų plovimo kempinėlės, šluostės.
Kaip valyti:
- į dubenį supilkite 200 ml vandens;
- įdėkite jį į mikrobangų krosnelę;
- nustatykite didelę galią;
- šildykite vandenį 10 – 15 minučių;
- kai krosnelė išsijungs, neskubėkite išimti dubens – leiskite jam pastovėti dar dešimt minučių;
- tada išimkite dubenį ir nuvalykite nuo mikrobangų krosnelės visus atmirkusius nešvarumus.