Žaibiškas vonios kambario valymas.

Pirmiausias ir svarbiausias dalykas – pasirūpinti, kad vonios kambaryje po ranka visada būtų švaros palaikymui reikalingų priemonių. Tualeto šepetys, universalus dezinfekcinis valiklis arba dezinfekuojančios servetėlės – tiek tereikia per labai trumpą laiką nuvalyti visus pagrindinius paviršius ir nesigriebti sunkiosios artilerijos (kibirų, kempinių, šluosčių ir kitko, kas būtinai praverčia atliekant generalinę tvarką). Į klozetą įpilkite šiek tiek valiklio ir pasidarbuokite šepečiu – jokiais būdais nenuleiskite vandens. Toliau valomosiomis dezinfekuojančiomis servetėlėmis nuvalykite tualeto išorinius paviršius, praustuvę, spintelių paviršius. Dar keli judesiai tualeto šepečiu, nuleiskite vandenį – ir baigta.

Dušo kabinos valymas

Namų apyvokos priemonės savo vietą privalo rasti ten, kur bus naudojamos.

Taigi, tualetinio popieriaus atsargas laikykite tualete, o popierinių rankšluosčių – virtuvėje. Skalbimo milteliai privalo būti ten, kur stovi skalbimo mašina. Ir taip toliau. Tokiu būdu sutaupysite nemažai laiko, nes prireikus nereikės lakstyti po namus, ieškant atsargų papildymo (ta pati taisyklė galioja ir šiukšlių maišams).

Vonia

Laukia sunki valymo užduotis? Leiskite valymo priemonei atlikti sunkiausią darbą.

Teks valyti dušo kabiną ar vonią? Galbūt viryklę? Darbas vyks žymiai paprasčiau, jei iš pradžių leisite įsigerti valymo priemonei. Valymo priemone padenkite apnašas ar purvą, ir imkitės kokio kito darbo. Po kurio laiko sugrįžę prie valymo užduoties, ją atliksite žymiai greičiau, nes ji jau bus atlikusi sunkiausią užduotį. Ta pati taisyklė galioja ir pridegusiai keptuvei ar puodui – tiesiog užmerkite karštame vandenyje su šlakeliu indų ploviklio, ir po pusvalandžio nešvarumus pašalinsite žymiai lengviau.

Tviskanti virtuvės plautuvė – štai kas svarbiausia.

Namų švaros ekspertė „FlyLady“ savo sekėjus moko vienos paprastos taisyklės: švara tviskanti virtuvės plautuvė – švarūs namai. Jei kiekvieną vakarą skirsite laiko suplauti nešvarius indus ir naujai dienai paliksite tik švarią plautuvę, atsikratysite sunkios psichologinės naštos. Ir ryte norėsis eiti į virtuvę. Tai vienas iš darbų, kurių fone kitos namų ruošos užduotys neatrodo tokios sudėtingos.

Kriauklė

15 minučių šeimos švarinimosi pratybos.

Namuose pradeda šeimininkauti chaosas? Skelbkite 15 minučių šeimą mobilizuosiančias švaros pratybas. Lai vaikai surenka ir į vietas susideda žaislus. Tėčio užduotis – sulankstyti skalbinius ir išnešti šiukšles. Jūs per tą laiką sudėsite nešvarius indus į indaplovę ir įjungsite skalbyklę. Tik 15 minučių, ir namuose vėl galima gyventi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)