Papasakosime apie šias funkcijas ir jūs galėsite išnaudoti visas namuose turimų daiktų galimybes. Gal tai ir atrodo smulkmenos, tačiau smulkmenos turi potencialą iš esmės palengvinti mūsų gyvenimą.
Virtuvės prietaisai
1. Indaplovė
Dauguma mūsų stengiasi sutalpinti į indaplovę kuo daugiau indų, kad laikas ir pastangos atsipirktų. Vis dėlto, kai indų per daug, indaplovės veiksmingumas sumažėja.
Geriausias būdas užpildyti indaplovę – nešvariausius indus sukrauti apatinio stalčiaus centre, kur juos geriausiai pasieks purkštukai.
Taip pat svarbu, kad didelės lėkštės ir keptuvės neuždengtų plovimo priemonės skyrelio, kitaip plovimo priemonė nebus tinkamai paskirstyta ir nepasieks kitų indų.
2. Šaukštas makaronams
Šis puikus įrankis turi ir kitų funkcijų – ne tik maišyti puodą. Viduryje esanti apvali ertmė skirta pamatuoti spagečių porciją vienam žmogui.
3. Trintuvas
Šio virtuvės prietaiso veiksmingumui turi įtakos tai, kokia tvarka jūs pripildote jo indą. Visų pirma pilkite skysčius, tada po truputį dėkite kietus produktus.
Besisukantys skysčiai įtrauks kitus produktus ir jums nereikės sustoti, valyti, po to vėl įjungti prietaiso, kad susmulkintumėte ar sutrintumėte produktus.
4. Stalčius po orkaite
Dažniausiai stalčiuje po orkaite laikome puodus, keptuves ir skardas – o juk jo paskirtis visiškai kita. Rekomenduojame iškraustyti iš šio stalčiaus visus rakandus, palaikyti jame švarą ir prireikus dėti į jį maistą, kurį norite išlaikyti šiltą, pavyzdžiui, užkandžiui pagamintą picą (belaukiant, kada visi namiškiai sugužės į virtuvę), kol pagrindinis patiekalas kepa orkaitėje.
5. Daržovių skustukas
Šis universalus įrankis skirtas ne tik bulvėms skusti, ir apskritai – ne tik skusti. Juo galima plonomis juostomis pjaustyti parmezano sūrį, morkas salotoms arba svogūnus žiedais.
6. Daugiafunkcis puodas
Tai tikras virtuvės stebuklas, padedantis pagaminti gardžiausius patiekalus nevargstant prie puodų ir keptuvių. Svarbiausia – laikyti jo dangtį uždengtą. Kad ir kaip magėtų žvilgtelėti į vidų, susilaikykite – kaskart atidarius puodą temperatūra jo viduje sumažėja, todėl gaminimo laikas pailgėja. Atsipalaiduokite. Apsišarvuokite kantrybe. Puodas pagamins patiekalą savarankiškai.