Pasak astrologės, „karolina_cosmos“ turinio kūrėjos Karolinos Čeičės, žmonės itin dažnai domisi apie jų zodiako ženklui būdingas savybes, sėkmės spalvas, santykių suderinamumus ir panašiai, tačiau astrologija yra kur kas daugiau nei vien tai. Daugumai žinoma, kad pagal vakarų astrologiją yra dvylika zodiako ženklų. Mūsų zodiako ženklą nusako saulės pozicija tuo metu, kai gimėme. Pvz. jei jūsų zodiako ženklas yra avinas – vadinasi saulė tuo metu buvo avino zodiako ženkle, jei esate jautis – saulė buvo jautyje ir t.t. Visgi, anot astrologės, vadovautis vien tik saulės pozicija gimimo metu nederėtų, mat lieka labai daug nepaliestos informacijos, kuri apie žmogų gali papasakoti be galo daug:

„Saulės, mėnulio, Merkurijaus, Veneros, Marso, Jupiterio ir Saturno išsidėstymas horoskope gali nulemti ir parodyti, kad visgi tokios savybės kaip elgesys, emocijos, mąstysena, bendravimas ar kitos, gali pasireikšti ir per kitų zodiako ženklų savybes, ne tik to, kurį nulėmė saulės pozicija gimimo metu. Bet visa tai ir dar daugiau galima sužinoti tik tiksliai žinant savo gimimo datą, laiką – valandas ir minutes – bei miestą, kuriame gimėte. Pasitelkiant šią informaciją sudaromas individualus asmens horoskopas. Jame atsiskleidžia visa informacija, todėl šį horoskopą dar vadinu gyvenimo instrukcija“, – pasakoja K. Čeičė.

Visgi, vertindama bendrines zodiako ženklų savybes, pašnekovė dalinasi keletu patarimų, kaip susikurti savo gyvenamąją aplinką taip, kad namuose jaustumėtės geriausiai.

Astrologė Karolina Čeičė

AVINAI iš prigimties yra degtukai, jiems visko reikia čia ir dabar, jie drąsiai priima sprendimus, ne visada pagalvoja apie pasekmes, todėl tokiam žmogui norėsis namuose raudonų, ugningų atspalvių. Interjeras turėtų būti pritaikytas permainoms, greitiems pokyčiams, kad menišką gyslelę turintis avinas galėtų laisvai ir nevaržomai pakeisti pabodusias detales naujomis.

JAUČIAI – žemiškos prigimties atstovai, mėgstantys stabilų pagrindą po kojomis, norintys susikurti jaukumą ir praktiškumą, todėl bus priimtini visi žemiški, praktiški interjero sprendimai, baldai pagaminti iš natūralių medžiagų, kurie sukurtų maksimalų komfortą. Jaučiams sėkmę neša rožinės, mėlynos ar žalsvos atspalviai. Tokių spalvų buvimas interjere suteiks daugiau komfortiško pojūčio.

DVYNIUS būtų galima apibūdinti kaip didžiausius smalsuolius, kuriems viskas įdomu, nuo mokslų apie naujoves iki pašnekesių su draugais. Svarbiausias dalykas – informacijos kaita. Todėl ir namų aplinka dvyniams turėtų dvelkti naujumu, išmaniais, moderniais sprendimais, įnešant gelsvų bei žalsvų atspalvių. Dvyniai mėgsta kartkartėmis atsinaujinti, todėl čia svarbi bus laisvė detalėms.

VĖŽIAI yra šeimyniškiausias zodiako ženklas, jiems svarbios emocijos bei namų jaukumas, kad sau ir savo šeimai galėtų sukurti saugų prieglobstį. Todėl vėžiams bus svarbu, kad namų interjere būtų akcentinių detalių, sukuriančių jaukumą: kilimai, pagalvėlės, gėlės. Spalvų čia norėsis pastelinių ar net visai pieniškų baltų atspalvių.

LIŪTAI yra kūrybos karaliai, trokštantys, kad visa aplinka atkreiptų į juos dėmesį, būtų ne tik pastebėti, bet ir įvertinti. Čia svarbi bus pompastika, prabanga, kad pirmas įspūdis apsilankius liūto namuose paliktų susižavėjimo efektą. Todėl ir interjere liūtas sieks vizualiai didingų sprendimų, kokybiškų medžiagų. Svarbu leisti liūto kūrybai lietis nevaržomai, todėl atspalviai turėtų dominuoti blizgūs, tokie kaip auksas ar gintaras.

MERGELĖS – išskirtinai kreipiantis dėmesį į smulkmenas zodiako ženklas. Visuomet ieško ir siekia tobulumo, detalės čia užima reikšmingą vietą. Kadangi mergelės mėgsta tvarkingą aplinką, čia puikiai pasitarnaus organizuoti interjero sprendimai, kur kiekvienas daiktas turės savo vietą: spintos su lentynomis ar stalčiais, kuriuose būtų galima laikyti daiktadėžes, praktiški ir daugiafunkciniai baldai, žemiški sprendimai. Spalvos mergelei taip pat turėtų būti žemiškos, tad puikiausiai čia atsiskleistų žali ir rudi atspalviai.

SVARSTYKLĖS labiausiai harmonijos ir estetikos siekiantys žmonės, gebantys diskutuoti ir komunikuoti su pašnekovu valandų valandomis ir ne tam, kad įrodytų savo tiesą, o tam, kad joms tiesiog smagu kalbėtis, išgirsti ir galbūt kažką naujo sužinoti ar pasisemti pokalbio metu. Jos labai linkusios apgalvoti ir pažvelgti į abi medalio puses, todėl ir namų interjeras turėtų būti tinkamai apgalvotas, nedarant skubotų sprendimų. Kad atspindėtų maksimalią estetiką, čia tinkami sprendimai būtų paveikslai, užuolaidos, masyvūs minkštieji baldai. Neretai norėsis klasikinio stiliaus sprendimų. Jų namuose turėtų dominuoti pasteliniai atspalviai tam, kad suteiktų harmoniją ir lengvumą.

SKORPIONAI pasižymi didžiausiu paslaptingumu. Jie puikiai geba perprasti kitus žmones, kai tuo tarpu savo emocijas saugo po giliausiais užraktais. Žmonėms, linkusiems kapstyti viską iš pačių tamsiausių gelmių, norėsis namų, kurių interjeras turėtų neatskleistų paslapčių. Todėl skorpiono namuose nebūtų nieko keisto matant modernius, skandinaviško stiliaus interjero sprendimus, tamsius atspalvius, arba juodos/pilkos/baltos spalvų kontrastus.

ŠAULIAI – didžiausi mokytojai, vadovai, keliautojai bei naujų potyrių ieškotojai. Jiems reikia visko, kas įneštų į jų gyvenimą laisvės pojūtį, lengvumą ir valdžią. Kadangi tai – labiausiai su užsieniu bei kelionėmis susijęs zodiako ženklas, todėl ir namų erdvės geriau būtų neapkrautos. Šaulys turi jausti įkvepiamo oro gaivumą. Interjere baldai ir detalės – lengvai prižiūrimi, kad ilgainiui netektų jiems tarnauti. Gali norėtis egzotiškų detalių, akcentinių spalvų. Trauks mėlyni, turkio atspalviai.

OŽIARAGIAI – patys brandžiausi ir iš šalies rimčiausiai atrodantys žmonės. Jų emocijos santūrios, bet esant reikalui žodžiais galite sulaukti tiek tikslinės kritikos, kad daugiau užkabinti ožiaragio nebesinorės. Tai – tikslų iki galo siekiantys atstovai, kurie neretai būna linkę į darboholizmą. Todėl bus svarbu, kad namų aplinkoje būtų atskira patalpa darbui. Ožiaragius trauks rudi, žemės atspalviai. Interjere dominuos tik gerai apgalvoti, komfortiški sprendimai. Smulkios detalės, kuriančios namų jaukumą, čia nebus statomos į prioritetus.

VANDENIAI yra labiausia trokštantys revoliucijų, naujovių bei idėjų generatoriai. Jiems bus labai svarbu sukurti ir sugalvoti kažką naujo, kažką, kas pasitarnautų ir palengvintų buitį, kas būtų modernu bei neatrasta. Kadangi vandeniai daug svajojantys ir apie ateities perspektyvą galvojantys žmonės, jiems bus svarbu, kad jų namų interjere būtų kažkas tokio, ko nepamatysi pas kaimynus, draugus ar giminaičius. Čia labai didelį vaidmenį interjere vaidins išmanieji namų sprendimai, modernus stilius. Tinkama būtų įtraukti švelnius, violetinius atspalvius.

ŽUVYS – dvasiškiausias ir stipriausiai kitiems atsidavęs zodiako ženklas. Šio zodiako ženklo atstovai daugiausiai laviruoja tarp realybės ir fantazijos pasaulių ribos, yra linkę perimti kitų žmonių emocijas bei išgyvenimus. Todėl žuvų namai turi tapti ta vieta, kurioje jie galėtų sugrįžti ir atsigręžti į save. Svarbu čia bus išsaugoti alyvinius, violetinius, melsvus atspalvius. Įnešti jaukumo padės detalės, suteikiančios minkštumo pojūtį, „teddy“ baldiniai audiniai, sėdmašiai.