Daugelis žmonių, nenorėdami išvalyti virtuvinių kempinių nuo nešvarumų, jas tiesiog išmeta. Tačiau to nedarykite – yra keli veiksmingi metodai, kurie padės prailginti virtuvės pagalbininkų tarnavimo laiką.
Ir nereikia išlaidauti kokioms nors brangioms priemonėms, nes visa tai tikriausiai yra jūsų virtuvėje. Papasakosime, kaip per kelias minutes išvalyti virtuvės kempinę nuo įvairių teršalų.
Kaip iš virtuvinės kempinėlės pašalinti riebalus ir nešvarumus
Norėdami sunaikinti nešvarumus ir mikrobus ant virtuvinių kempinių, pamirkykite jas muilo tirpale bei įdėkite į mikrobangų krosnelę 2 minutėms. Leiskite kempinei šiek tiek atvėsti, kad nenusidegintumėte.
Tiems, kurie neturi mikrobangų krosnelės, yra kitas būdas. Virtuvines kempinėles galite dėti į indaplovę arba skalbimo mašiną 60 laipsnių temperatūroje. Taip, tai užtruks daug ilgiau, bet rezultatas bus toks pat.
Dar keli kiti būdai:
Druskos tirpalas. Norėdami paruošti plovimo priemonę, įpilkite du puodelius karšto vandens ir įdėkite du valgomuosius šaukštus druskos. Įdėkite virtuvinę kempinę į šį tirpalą nakčiai, per tą laiką druska suardys visus nešvarumus bei riebalus, ryte kempinė blizgės švara. Po mirkymo kempinę kruopščiai išplaukite, kad ant jos neliktų druskos tirpalo.
Balinimo priemonė. Paimkite 3–4 litrus karšto vandens ir stiklinę baliklio. Virtuvės kempinę 10 minučių pamerkite į mišinį, tada kruopščiai nuplaukite šiltu tekančiu vandeniu, kad visiškai pašalintumėte visus nešvarumus.
Actas. Užpilkite acto ant virtuvinės kempinės taip, kad ji visiškai pasidengtų skysčiu. Palikite priemonę veikti 5 minutes, tada ištraukite kempinę ir kruopščiai nuplaukite. Panaudotą actą galima naudoti kriauklėms, vonioms bei klozetams valyti, jog išvalytumėte rūdis, kalkes ir pageltusias žymes.
Šaltinis: www.tsn.ua