„Delfi būstas“ apie tai, kaip nesuklysti renkantis skalbimo mašiną, paklausė „Senukų“ prekybos tinklo ekspertų. Pasiteiravome, kokius namų darbus turi atlikti naujakurys, prieš ją pirkdamas, kokių skalbimo mašinų būna, į kokius parametrus reikia atsižvelgti.

Visų pirma, anot „Senukų“ ekspertų, reikėtų numatyti vietą, kurioje statysite skalbyklę. Reikėtų tiksliai išmatuoti šią vietą, kad įsigytumėte tinkamo dydžio įrangą. Taip pat nepamirškite išmatuoti ir patalpos, kurioje stovės naujasis pirkinys, durų – jų plotis turėtų būti didesnis nei išsirinktos skalbyklės plotis.

„Gamintojai pateikia tiek supakuotos skalbyklės, tiek realius jos matmenis be pakuotės. Taip lengviau įvertinti savo galimybes bei apsispręsti dėl skalbyklės modelio, kuris geriausiai tinka pagal individualius poreikius“, – teigia ekspertai. Jeigu skalbimo mašina bus per didelė, ji ne tik netilps patalpoje, kurioje turi stovėti, bet ir apskritai gali nepavykti jos į tą patalpą įnešti. Tokiu atveju pirkinys nueis šuniui ant uodegos.

Skalbimo mašina

Kitas namų darbas – įvertinti reikalingas funkcijas. Apsvarstykite, kokių funkcijų prietaisas jums reikalingas.

„Pati pagrindinė skalbimo mašinos funkcija – skalbti ir gręžti, taigi, net patys paprasčiausi modeliai tai atlieka. Tačiau kylant poreikiams ir kainų rėžiui, už kurį planuojate išsirinkti skalbimo mašiną, prisideda papildomos skalbyklių funkcijos, papildančios skalbimą ir, žinoma, paverčiančios jį greitesniu, kokybiškesniu, labiau moderniu bei funkcionaliu“, – komentare pažymi specialistai.
Funkcionalesnės skalbimo mašinos turi ir tokias galimybes: WIFI, didesnę gręžimo galią, mažesnį triukšmo lygį gręžiant, didesnę skalbyklės būgno talpą, papildomas skalbimo funkcijas, pavyzdžiui, pūkinių rūbų, šilko ar net vilnos skalbimą. Šios skalbyklės pasižymi taupesniu energijos sąnaudų naudojimu, kokybiškesniu skalbimu.

Šiuolaikinių modelių skalbyklės veikia tyliau, todėl skalbimas vėliu paros metu ar naktį netrikdo šeimos ir kaimynų poilsio.

Išsirinkite dydį. Jei esate didelė šeima ir jums reikia dažnai skalbti, tokiu atveju geriausia rinktis talpų modelį, kad sutaupytumėte laiko ir energijos sąnaudų.

„Skalbimo mašinų būgnų talpa siekia nuo 4 iki 11 kg. Taigi, net ir didelė šeima gali išskalbti visus savo dienos skalbinius vienu metu. Skalbyklių dydžiai priklauso nuo gamintojų, tačiau populiariausi dydžiai yra šie: plotis nuo 58–60 cm, gylis nuo 41–55 cm, aukštis nuo 85 cm“, – paaiškina ekspertai.

Skalbyklių gręžimo vibracija. Komentare teigiama, kad žmonių baimės dėl skalbyklės garso gręžimo metu dažniausiai atsiranda dėl jų neigiamų patirčių su senesnių modelių įranga. Šiuolaikinių skalbyklių gamintojai išsprendė gręžimo metu esančios vibracijos triukšmą ir jis nebekelia klientams papildomų rūpesčių.

„Gręžimo triukšmo lygis yra privalomas parametras, kurį turi nurodyti visi gamintojai. Todėl jei abejojate, visada galite pasilyginti skirtingų skalbyklių triukšmo lygio garsą, pateikiamą prie kiekvienos skalbyklės aprašymo.

Skalbimo mašina

Skalbinių gręžimas – mechaninis veiksmas, kurio metu skalbyklė šiek tiek kelia virpesių. Jei nerimaujate dėl papildomos vibracijos ar nesate tinkamai paruošę grindinio pagrindo, ant kurio ji stovės, tokiu atveju gamintojai siūlo rinktis papildomus priedus montavimo metu. Tokiu atveju rekomenduojama po skalbykle patiesti antivibracinį kilimėlį. Taip pat galima po skalbyklės kojelėmis pakišti papildomus kojelių padukus, kurie „suminštins“ vibraciją ir leis jūsų skalbyklei veikti tyliai“, – pataria ekspertai.

Skalbimo mašina su džiovykle. Jei dažnai skalbiate ir norite, kad rūbai kuo greičiau išdžiūtų, verta atkreipti dėmesį į skalbyklių su džiovinimo funkcija modelius. Tokiu atveju ne tik taupysite laiką, nes nereikės džiaustyti skalbinių ant įprastos džiovyklės, tačiau ir greičiau galėsite vėl dėvėti savo mėgstamus rūbus.

„Šiems skalbyklių modeliams vis labiau populiarėjant, gamintojai tobulino jų funkcijas. Taip jie sukūrė modelius su didesne skalbyklės būgno talpa ir papildomomis funkcijomis, kad džiovinimas būtų efektyvus.

Pagrindinis ekspertų patarimas, kuriuo turi vadovautis vartotojai, besinaudojantys skalbyklėmis su džiovinimo funkcija – jie turi laikytis gamintojo rekomendacijų ir neviršyti skalbinių kilogramų skaičiaus, kad skalbyklė su džiovyklė savo funkciją atliktų kokybiškai“, – teigiama komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją