Tačiau ar žinojote, kad actas ir soda taip pat gali tapti būtiniausiomis jūsų skalbimo rutinos priemonėmis? Abi šios priemonės sustiprina skalbimo miltelių poveikį ir padeda užtikrinti, kad tiek jūsų skalbiniai, tiek pati skalbimo mašina spindėtų švara. Štai kaip reikėtų naudoti sodą bei actą skalbimui, kad pasiektumėte stulbinančių rezultatų, rašo portalas apartmenttherapy.com.

Acto privalumai skalbiant

Vienas iš svarbiausių acto privalumų yra tas, kad jis padeda išvalyti skalbimo mašiną. Jis yra silpnai rūgštinis, todėl jei vanduo kietas arba skalbimo mašinoje kaupiasi skalbimo priemonės likučiai, actas suskaldo šias daleles ir užtikrina skalbyklės švarą. Viena dažniausių skalbimo mašinos problemų yra ilgainiui atsirandantis pelėsio kvapas. Actas yra natūralus dezodorantas, todėl jis neutralizuoja priplėkusius skalbyklės kvapus.

Ar actas padeda pašalinti nemalonų skalbinių kvapą?

Actas ne tik pašalina blogus skalbyklės kvapus, bet ir neutralizuoja tuos nemalonius kvapus, kuriuos skleidžia nešvarūs drabužiai. Actas puikiai tinka kovai su purvinais darbo drabužiais, prakaituota sporto apranga ar dvokiančiomis kojinėmis.

Skalbimo mašina, actas

Ar į skalbyklę reikėtų berti sodos?

Maistinė soda pasižymi panašiais privalumais, kaip ir actas: ji dezodoruoja ir savo abrazyvinėmis savybėmis pašalina skalbimo priemonės likučius bei kieto vandens mineralines nuosėdas. Be šių privalumų, soda taip pat balina baltus drabužius ir šviesina spalvotus audinius. Ją netgi galima naudoti kaip natūralų audinių minkštiklį, kadangi skalavimo ciklo metu ji padeda pašalinti iš skalbinių mineralines nuosėdas ir skalbimo priemonės daleles – būtent dėl jų audiniai po skalbimo atrodo sukietėję.

Ar soda gali sugadinti drabužius?

Dėl aukšto sodos pH gali išblukti kai kurių drabužių spalvos, ypač tokių natūralių pluoštų kaip vilna, kašmyras ir šilkas. Norint sustiprinti skalbimo priemonės poveikį, šiems audiniams geriau naudoti actą.

Ar galima actą ir sodą naudoti kartu?

Jums gali kilti pagunda sujungti šias natūralias priemones, kad išgautumėte dvigubai stipresnį jų poveikį. Tačiau acto pH yra žemas, o sodos – aukštas, todėl naudojant šias priemones kartu, jos panaikins viena kitos poveikį. Kad turėtumėte naudos iš sodos ir acto, rinkitės kurį nors vieną ingredientą arba naudokite juos skirtingu skalbimo ciklo metu.

Taupymas

Kaip naudoti skalbimui actą?

Taigi, kaip reikėtų naudoti actą skalbyklėje? Tai tikrai paprasta. Sudėkite į skalbyklę nešvarius drabužius ir, kaip įprastai, suberkite skalbimo miltelius. Tuomet į skalbinių minkštiklio skyrelį įpilkite vieną puodelį acto ir paleiskite skalbyklę.

Kaip naudoti skalbimui sodą?

Dar vienas paprastas skalbimo būdas – įprasto skalbimo metu naudoti sodą. Pripilkite į būgną šiek tiek vandens ir suberkite vieną puodelį sodos. Tuomet supilkite skalbimo priemonę, sudėkite nešvarius drabužius ir, kaip įprastai, paleiskite skalbyklę.

Ar galiu naudoti sodą skalbimo mašinoje, į kurią skalbiniai kraunami iš priekio?

Jei jūsų skalbyklės durelės yra priekyje, puodelį sausų sodos miltelių suberkite tiesiai į būgną. Tuomet sudėkite nešvarius skalbinius, į dozatorių supilkite skalbimo priemonę ir paleiskite mašiną. Sodos negalima berti į automatinį dozatorių.

Nenaudokite acto skartu su chloro balikliu

Niekada nenaudokite acto, jei jau naudojate chloro baliklį ar bet kokius jo turinčius produktus. Toks derinys gali sukelti pavojingas chemines reakcijas, kurių metu susidaro pavojingi garai. Šie garai gali būti labai kenksmingi ar net mirtini. Kad užtikrintumėte savo saugumą, actą ir chloro baliklį laikykite toli vienas nuo kito.

Atsargiai naudokite actą, skalbdami elastingus audinius

Tampriems audiniams, ypač tiems, kurie naudojami sporto aprangai, actą naudokite atsargiai. Nors ši valymo priemonė veiksmingai šalina blogus kvapus, jos rūgštingumas laikui bėgant gali suardyti elastinius pluoštus. Taigi actas gali sumažinti drabužio tamprumą ir sutrumpinti patogios bei prigludusios aprangos tarnavimo laiką.

Nenaudokite acto pernelyg dažnai

Acto dėl jo rūgštinės prigimties nerekomenduojama naudoti pernelyg dažnai. Acto rūgštys ilgainiui gali pažeisti skalbyklės sandariklius ir žarnas, todėl gali atsirasti nuotėkių, kuriems gali prireikti brangaus remonto. Tokiam acto poveikiui ypač jautrios iš priekio įkraunamos skalbyklės su guminėmis tarpinėmis aplink dureles.

Jums nereikia papildomos buitinės chemijos, kad jūsų skalbiniai būtų švaresni, o skalbimo mašina – geriau prižiūrėta. Tiek soda, tiek actas yra puikūs natūralūs produktai, sustiprinantys skalbimo priemonės poveikį, todėl jūsų drabužiai gali būti šviesesni, gaivesni ir švaresni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)