Į „Delfi būstas“ kreipęsis vilnietis Tomas pasakoja, kad turi kelis NT objektus: butą, kuriame gyvena, ir sodybą. Skaitytojas pasakoja, kad butui elektros tiekėją jis jau pasirinko, tačiau neranda informacijos, ką daryti dėl antrojo NT objekto.

„Nerandu informacijos, kaip rinktis elektros tiekėją sodybai, kurioje stovi namelis, yra pirtis. Kaip yra dėl poilsio paskirties objektų?“ – klausia vilnietis.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos Veiklos valdymo skyriaus vyr. specialistė Aira Pikčiūnienė paaiškina, kad sodybų, pirčių ir kitų pastatų savininkai renkasi elektros energijos tiekėją tomis pačiomis sąlygomis kaip ir butų ar nuosavų namų savininkai, jeigu tas objektas nėra įregistruotas kaip ūkio subjekto nuosavybė (t. y., vartotojai tame objekte iki šiol buvo sudarę sutartis kaip juridiniai asmenys).
„Savininkai gali sudaryti sutartis objektams, kuriuos valdo nuosavybės teise. Gyvenamosios vietos registracija neturi įtakos sutarčių sudarymui“, – priduriama atsakyme.

Tiesa, vienintelis skirtumas yra tas, kad tiekėjai siūlo kiek kitokius planus komerciniams klientams, t. y. jeigu poilsinis turtas priklauso įmonei, kuri vykdo komercinę veiklą tame objekte, tokiu atveju vartotojas turėtų kreiptis į nepriklausomą tiekėją kaip komercinis klientas.

Iki birželio 18 dienos nepriklausomą elektros tiekėją turi pasirinkti nuo 1 tūkst. iki 5 tūkst. kWh per metus suvartojantys namų ūkiai. Plačiau apie pasirinkimo galimybes galite skaityti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją