Oda yra jautri, todėl kelios pagrindinės medžiagos padės ją atnaujinti jos nepažeidžiant. Venkite aštrių valiklių, baldų blizgiklių ir net kūdikių servetėlių, nes visos šios priemonės gali greitai sukelti eroziją. Žinokite, kad kai kurie parduotuvėje pirkti valikliai gali pažeisti odinius apmušalus, todėl perskaitykite atsiliepimus, kad įsitikintumėte, jog pasirinktas produktas yra švelnus ir veiksmingas, rašo portalas „21 Oak”.

Odinės sofos valymo žingsniai

1 veiksmas. Pirmiausia išsiurbkite visas ant odinės sofos esančias dulkes ar šiukšles. Jei turite dulkių siurblį, naudokite šepečio priedą, kad geriau pasiektumėte ankštus kampus ir plyšius. Jei galite nuo sofos nuimti pagalvėles, būtinai tai padarykite ir išsiurbkite po jomis esantį plotą.

2 veiksmas. Išsiurbę odinę sofą sausu skudurėliu nušluostykite, kad įsitikintumėte, jog pašalinote visas dulkes ir šiukšles.

3 veiksmas. Siurbdami ir valydami sofą apžiūrėkite, ar nėra patamsėjusių, dėmėtų ar pleiskanojančių vietų, kurioms reikės skirti daugiau dėmesio.

4 veiksmas. Norėdami išvalyti sofą, sumaišykite lygių dalių acto ir vandens tirpalą.

5 veiksmas. Įmerkite šluostę į tirpalą ir išskalbkite, kad šluostė būtų drėgna.

Odinės sofos priežiūra

6 veiksmas. Tada lygiais judesiais perbraukite šluoste per odinius paviršius ir, norėdami įsitikinti, kad neišsklaidėte nešvarumų, nuskalaukite ją tirpale.

7 veiksmas. Baigę darbą, sausu skudurėliu perbraukite per drėgnas vietas, neleiskite, kad tirpalas įsigertų į apmušalus.

Kaip atsikratyti sunkių dėmių

Iškart po nelaimingo atsitikimo ar išsiliejimo ant odinės sofos imkitės skubių veiksmų, kad išvengtumėte dėmių. Nors daugumą dėmių galima išvalyti pirmiau nurodytu tirpalu, riebalų ir rašalo dėmėms reikia skirti daugiau dėmesio.

Riebalų dėmių šalinimas

1 veiksmas. Jei ant sofos išsiliejo riebalų, greitai nuvalykite ją sausu skudurėliu. Nenaudokite vandens, nes dėl to riebalų dėmė gali įsigerti į medžiagą.

2 veiksmas. Jei riebalų dėmė sena ir išdžiūvusi, kol ją pastebėjote, pabarstykite dėmę valgomąja soda ir palikite kelias valandas, kad riebalai pakiltų iš medžiagos.

3 veiksmas. Pakėlę dėmę, sausu skudurėliu nuvalykite miltelius.

Pasirūpinkite rašalo dėmėmis

1 žingsnis. Jei ant odinės sofos pastebėjote rašalo dėmių, alkoholis daro stebuklus. Vatos tamponu arba nedideliu skudurėliu, pamirkytu spirite, nuvalykite tą vietą, kol dėmė išnyks.

2 veiksmas. Baigę būtinai nuvalykite vietą sausu skudurėliu.

Ką daryti, jei jūsų odinė sofa pradeda luptis arba skilinėti

Oda paprastai ima pleiskanoti ir skilinėti. Dažnai to galima išvengti, jei odinę sofą laikysite atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir naudosite odos kondicionierių, kad medžiaga būtų lygi ir gerai prižiūrima.

Odinė sofa

1 veiksmas. Jei odinė sofa pradeda skilinėti arba pleiskanoti, išvalykite tą vietą minėtu acto ir vandens tirpalu.

2 veiksmas. Tada naudokite odos kondicionierių arba užpildą. Daugumoje namų apyvokos reikmenų parduotuvių galima įsigyti keletą odos užpildų rinkinių, kurie sugrąžins jūsų odai pirminį patrauklumą.

3 žingsnis. Tačiau jei turite gilių įtrūkimų ar įplyšimų, kreipkitės į specialistą, kuris gali atkurti buvusią baldo šlovę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją