Paviršiai virtuvėje ir maisto ruošimo zonos
Jei kas nors namuose serga, būtinai nuvalykite virtuvinius stalčius ir visas dažnai naudojamas spinteles naudodami dezinfekavimo priemones. Nuvalykite šaldytuvo dureles. Taip pat puiki idėja išvalyti kriauklę. Jei įmanoma, stenkitės, kad sergantis šeimos narys nepatektų į virtuvę ir maisto ruošimo vietas.
Indai ir stalo įrankiai
Jei kas nors namuose serga, būtinai naudokite indaplovę gripo sezono metu. Jei plaunate indus rankomis, sergančio šeimos nario lėkštes, puodelius ir stalo įrankius palaikykite karštame vandenyje ir plaukite atskirai. Taip pat galite valyti garais arba pavirinti indus, kuriuos sergantis asmuo naudojo. Kita gera idėja yra paskirti vieną valgomojo komplektą, kurį naudotų tik jūsų ligoniai, kol jie taps sveikesni.
Rankšluosčiai ir patalynė
Visi žinome, kad būtina reguliariai plauti rankas, kad neliktų bakterijų, o tai ypač aktualu gripo sezono metu. Taip pat gripo sezono metu turėtumėte pabandyti kiek įmanoma dažniau pakeisti rankšluosčius. Jei kas nors namuose serga, jie turėtų naudoti savo rankų ir kūno rankšluosčius, kurie turėtų būti keičiami kasdien. Taip pat galite laikinai pereiti prie popierinių rankšluosčių, nes drėgnas audinys yra puiki aplinka visų rūšių mikrobams ir bakterijoms. Plaukite visus rankšluosčius ir patalynę aukščiausioje jūsų skalbimo mašinos temperatūroje.
Dažnai liečiami objektai ir paviršiai
Priešingai, nei yra paplitusi nuomonė, mikrobai gali išlikti ne tik drėgnomis sąlygomis, bet ir ant kietų neporėtų paviršių. Štai, kodėl gripo sezono metu jūs turite kuo dažniau nušluostyti paviršius švaria šluoste, pamirkyta dezinfekuojančiame skystyje. Jei turite siurblį, kuris turi ir drėgno valymo programas, paleiskite jį ant daiktų ir paviršių, kuriuos lietė visi gyventojai, kad išvengtumėte gripo protrūkio, net jei namuose nėra sergančio šeimos nario. Jei neturite siurblio, galite naudoti dezinfekuojančias servetėles. Ypatingą dėmesį turėtumėte atkreipti į durų rankenėles ir rankenas, šviesos jungiklius, stalčius ir stalus.