Ne jis vienas toks. Tūkstančiai žmonių prisipažino, kad iki šiol neturi supratimo, ar teisingai pylė ir bėrė skalbimo priemones į stalčiaus skyrelius.

R. Kempas įkėlė savo skalbimo mašinos stalčiaus nuotrauką ir parašė: „Aš – Romanas. Man – 29-eri, ir aš vis dar neįsivaizduoju, ką dėti į kiekvieną stalčiaus skyrelį.“

Jo įrašas tviteryje sulaukė daugiau nei 51 tūkst. paspaudimų „patinka“, vėliau įrašą išpublikavo feisbuko grupėje „Family Lockdown Ideas“.

Viena moteris paaiškino, kad jos skalbimo mašinoje skalbimo milteliai beriami į kairį skyrelį, audinių minkštiklis – į vidurinį, o dešinys skyrelis stalčiuje skirtas pirminiam skalbimui, mirkymui. Tai dar labiau sutrikdė feisbuko vartotojus.

„Ką tik susivokiau, kad daugybę metų pyliau audinių minkštiklį į pirminio skalbimo skyrelį!“ – rašė vienas.

Kiti siūlė pirkti skystus skalbiklius ir kapsules, kurie pilami ir dedami tiesiai į skalbimo mašinos vidų, treti priminė, kad reikia skaityti skalbimo mašinos instrukciją.

Žaibiškai išplitusį Romano įrašą pastebėjo valymo specialistė Laura de Barra, knygos apie namų tvarkymą „Namų deivė: paprasti patarimai ir gudrybės, kaip tvarkytis namuose“ autorė.

Laura parašė: „Dėmesio – įprastai stalčiuje yra trys skyreliai: pirminiam skalbimui, skalbimo priemonei, minkštikliui. Nežinant, į kokį skyrelį ką pilti, drabužiai gali turėti prastą kvapą, bus šiurkštesni ir apskritai greičiau susidėvės.“

Specialistė toliau aiškino, kaip gamintojai žymi skalbimo priemonių stalčiaus skyrelius: „L reiškia pirminį skalbimą, vidurinis skyrelis – skalbimo priemonei, R – minkštikliui. Tiesa, ne visada žymima būtent taip. Be to, labai svarbu, kad priemonės būtų naudojamos skalbimui reikiamu metu.“ Pasak specialistės, su pirminio skalbimu skalbiami nešvarūs drabužiai, jie plaunami ilgiau, tad ir ilgiau skalaujami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)