Tačiau tais atvejais, kai mes jį pamirštame, arba kažkur pametame, pasikliaujame keliais naudingais matavimo triukais. Matavimų be standartinio prietaiso esmė yra iš anksto žinoti tam tikrų įprastų kasdienių daiktų, kurie yra lengvai pasiekiami, ilgį. Kai kurie iš šių dalykų bus kintami, pavyzdžiui, matuojant ką nors atsižvelgiant į jūsų ūgį, tačiau kai kurie išlieka nuoseklūs. Viskas, ko jums reikės, yra pieštukas, skirtas pažymėti matavimo įrankio ar būdo galinį tašką; tokiu būdu, jei turėsite naudoti kelis iš jų, kad gautumėte bendrą ilgį, galėsite sekti, rašo apartmenttherapy.com.

Lengvi matavimo prietaisai:

Ranka: matuokitės nuo riešo galo iki vidurinio piršto galiuko. Tai naudinga norint išmatuoti didesnius paviršius, kuriuos liečiate rankomis, pavyzdžiui, stalus, pagalvėles.

Jūsų rodantysis pirštas: nors ir nėra ilgiausias, šis pirštas yra pats lengviausias, nes jis yra jūsų rankos išorėje ir, priešingai nei nykščiai, turi aiškų pradžią ir pabaigą.

Jūsų žingsnis: kambario ilgio matavimui. Iš anksto matuojant žingsnį, ant grindų uždėkite matavimo juostą ir paprašykite, kad kas nors kitas stebėtų, kaip einate įprastu, natūraliu tempu. Jums gali tekti tai padaryti keletą kartų, kad įsitikintumėte, jog kaskart nepakeisite savo eisenos.

Jūsų koja: Su ja galite sužinoti jūsų europietiškų batų dydį: 35 = 9 ′, 40 = 10 ″ ir 45 = 11 ″. Tai tiksliau, bet užima daugiau laiko, nei naudojant jūsų žingsnį erdvei išmatuoti, nes turite žengti koja kojon iki kitos pėdos kulno.

Jūsų ūgis: 6 pėdų aukščio žmogų gulėjo ant grindų, kad gautų kambario matmenį. Tačiau nebūtina „šluoti grindų“: atstumas nuo pirštų galiukų ištiestomis rankomis į šonus yra maždaug toks pat kaip jūsų ūgis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)