1. Prieskoniai

Prieskoniai ir įvairios džiovintos žolelės spintelėje gyvena jau metus ar daugiau, todėl akivaizdu, kad jų prireikia ne taip ir dažnai. Kiekvieną pavasarį ateina laikas atlikti uoslės testą. Viskas, kas turi pernelyg stiprų kvapą, keliauja į šiukšliadėžę (jie nieko blogo nepadarys, tačiau maistui nesuteiks pakankamai skonio). Tai atlaisvins jums vietos spintelėje, be to, užtikrins, kad mėgausitės pačiais skaniausiais patiekalais.

2. Receptų knygos

Peržvelkite visas savo receptų knygas ir išsitraukite tas, kurių nebuvote atvertę metų metus. Jei manote, kad tai nepasikeis, geriausia būtų tas knygas atiduoti. Taip pat atskirkite pavasario ir vasaros patiekalų knygas nuo tų, kuriose daugiau žieminiai receptai, ir pastarasias paslėpkite giliau lentynoje.

Valymas

3. Valymo priemonės

Kaip ir prieskonių, buitinės chemijos galiojimo laikas netrunka amžinai. Pasitikrinkite, kieno galiojimo laikas jau pasibaigė, kokių priemonių yra belikę tik likučiai, kad galėtumėte viso šito šlamšto atsikratyti. Kitam kartui, kai sumąstysite susitvarkyti namus, būkite pasiruošę naujų ir galiojančių valymo priemonių.

4. Šaldytuvas ir šaldiklis

Padarykite vietos šviežiems produktams ir namų gamybos ledams, kuriais mėgausitės netolimoje ateityje! Išmeskite visokius paslaptingai užsilikusius maisto likučius, sugrupuokite produktus – tuos, kuriuos naudojate rečiau, nugrūskite giliau, o kuriuos dažniau – pastatykite priekyje.

5. Bet kokie sezoniniai daiktai

Jeigu vis dar turite pušų kvapo žvakių, šventinių staltiesių ar kitokių daiktų, susijusių su žiema, tikrai reikėtų juos paslėpti kuo giliau. Dabar būtų tinkamas laikas įvertinti, kaip laikosi formelės naminiams ledams gaminti, ar dar yra nedūžtančių indų vasaros vakarėliams bei kitokių daiktų, kurių jums prireiks šiltuoju metų sezonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)